Universităţi de vârf din Europa, la Bucureşti în căutare de studenţi din România

BUCURESTI - 1 octombrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Social

Tinerii români vor afla cum pot deveni studenți internaționali de la cele peste 50 de universități din străinătate care vin la RIUF weekendul acesta.

Cea de-a XV-a ediție a RIUF, târgul internațional de universități, reunește în București reprezentanții a peste 50 de universități din 12 țări. Peste 5000 de elevi, studenți, părinți și profesori sunt așteptați sâmbătă și duminică, pe 4-5 octombrie, la Sala Palatului, să afle mai multe depre oferta de sute de programe de licență și de master direct de la reprezentanții universităților internaționale.

Afisul targului

Mai sunt doar trei zile până când universitățile internaționale din 12 țări vor fi la București pentru a cunoaște tinerii români interesați de studiile în străinătate. În timp ce Marea Britanie , Olanda și Danemarca sunt cel mai bine reprezentate, participanții vor putea să interacționeze și cu universități din Austria, Elveția, Franța sau Grecia.

Printre instituțiile prezente la această ediție a RIUF se numără și unele dintre cele mai prestigioase universități din lume, aflate pe primele locuri în cele mai importante topuri de profil. Vizitatorii RIUF vor putea trece pe la standurile unor universități de top, precum Imperial College London (locul doi în lume, conform QS World University Ranking) sau Ecole Hôtelière de Lausanne – Hospitality Management, pe locul întâi în domeniul său.

Unul dintre cele mai mari beneficii pentru participanții la eveniment este consilierea educațională gratuită oferită de EDMUNDO. Astfel, vizitatorii pot primi ajutor pe tot parcursul procesului de aplicare pentru mai mult de jumătate din universitățile prezente la eveniment. Printre cele 29 de universități partenere EDMUNDO din cadrul evenimentului, se numără și University of Southampton (locul 19 în Marea Britanie, conform The Guardian University Guide 2015) și Coventry University (locul 27, conform aceluiași top).

În cadrul evenimentului, vor avea loc peste 25 de prezentări și seminarii susținute de reprezentanții universităților și consilierii educaționali. Participanții vor putea să afle mai multe detalii despre sistemele de învățământ universitar din diferite țări, vor afla cum pot fi acceptați la universitățile de top din Europa sau vor descoperi cum pot să devină studenți în Statele Unite. Câteva din titlurile sesiunilor: „Și tu poți fi student internațional! Află cum!”, „Studiază la o universitate de top oriunde în lume!”, „Studii universitare și burse în SUA în 4 pași strategici”, „Studying in the UK: Electronics and Computer Science at the University of Southampton”, „Designing Your Future – Art and Design at Coventry University”.

Înscrierea pentru eveniment se face pe site-ul evenimentului, www.riuf.ro, și le oferă vizitatorilor câteva avantaje: acces mai rapid de la eveniment, interacțiune mai rapidă cu expozanții, precum și o ofertă personalizată de studii, în funcție de domeniile și țările de interes.

Parteneri educaţionali şi instituţionali: Asociaţia de Educaţie Socială, British Council, Campus France, DAAD, Fulbright, I.S.M.B, Primăria Municipiului Bucureşti, StartUB

Parteneri media: Adevărul, AgendaExpo, B365, Blogunteer, Bucharest-guide.ro, Bucureşteni,.ro, CalendarEvenimente.ro, Cariere, Edu-news, GoingOut.ro, Hipo.ro, Intuitext, IQool.ro, Jurnal de Bucureşti, PentruCariera.ro, RegieLive, România Pozitivă, RoPortal, Radio România Cultural, Student din Provincie, Studentie.ro, SuntParinte.ro, TeenPress, Timisoreni.ro, Workstickers, Ziare.com

Organizaţii partenere: Aiesec, Ardor, Akcees, ASER, Best Bucureşti, Ed4Lead, Fundaţia Tineri pentru Tineri, ISIC, LSRS, Şcoala de Valori, UNSR, VIP, Young Professionals

Despre Grup Educativa

Despre RIUF
RIUF este cel mai mare eveniment educațional din România și are o experiență de 10 ani și 14 ediții. De-a lungul timpului, târgul a adunat peste 150 de expozanți din 20 de țări, iar anual sunt prezenți peste 15.000 de vizitatori. RIUF aduce în fața tinerilor cea mai mare ofertă de studii în străinătate, dar și oportunitatea de a beneficia de consultanță educațională gratuită în cadrul târgului.

Despre Grupul EDUCATIVA
EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO și UNIVERSALIO, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grup-educativa/universitati-de-varf-din-europa-la-bucuresti-in-cautare-de-studenti-din-romania