ACTIVITATI G.A.C. VALENI, JUD. NEAMT

Valeni - 30 octombrie 2009

Comunicat tip General in Social

In perioada septembrie-octombrie 2009, Grupul de Actiune Comunitara Valeni-Neamt a desfasurat mai multe activitati in cadrul programelor locale in sistem integrat \' Valeni-comuna fara criminalitate \', \' Educatia Ta Conteaza! \' si \' Bunul Samaritean \'.

La data de 15. 09. 2009, Grupul de Actiune Comunitara Valeni, reprezentat de agent principal Cristian Cocea si agent Nicolae Simionica, ambii din cadrul Postului de Politie Valeni, a desfasurat o activitate in cadrul Programului Local de Prevenire si Combatere a Criminalitatii in Sistem Integrat \' Valeni - comuna fara criminalitate \', care a constat in instruirea membrilor comunitatii in folosirea corecta a Apelului Unic de Urgenta 112, care sunt situatiile in care poate fi accesat acest numar gratuit si care sunt sanctiunile folosirii apelului in mod fals sau abuziv.
Cu aceasta ocazie au fost expuse afise privind apelul 112 in incinta agentilor economici, a institutiilor publice de pe raza comunei, precum si a celor trei scoli din satele Munteni, Moreni si Valeni.
La data de 21. 10. 2009, Grupul de Actiune Comunitara Valeni, reprezentat de d-na directoare Vasilica Aungurenci, agent Ana Maria Cobuz si agent principal Cristian Cocea, seful Postului de Politie Valeni, insotiti de mediatorul din partea etniei rome, dl. Robert Cobzaru, a desfasurat mai multe activitati in cadrul Programului Local in Sistem Integrat de Prevenire si Combatere a Abandonului si Absenteismului Scolar \' EDUCATIA TA CONTEAZA ! \'.
Una din activitati a constat in aplicarea unui chestionar pe un grup tinta, format dintr-un numar de 75 de parinti ai elevilor din scolile Valeni, Moreni si Munteni, care a vizat identificarea factorilor care influenteaza comiterea de infractiuni ale caror victime sau autori sunt minori, precum si solutiile care pot reduce ori stopa acest fenomen.
Deasemenea, cadrele didactice si agentii de politie au discutat cu parintii elevilor despre cazurile in care un minor ar putea deveni victima savarsirii unei infractiuni sau autor de acte antisociale, fiind instruiti pe linia prevenirii si combaterii acestor fapte.
Alta activitate efectuata de GAC Valeni a fost aceea de a le aduce la cunostinta parintilor despre consecintele abandonului sau absenteismului scolar in randul elevilor, care sunt actele normative care sanctioneaza acest fenomen si care sunt solutiile reale de rezolvare a acestor probleme.
In perioada 23-29.10.2009, Grupul de Actiune Comunitara Valeni, reprezentat de primarul comunei, dl. Ionel Stoleru, dl. viceprimar Grigore Dan Relu, seful de post, agent principal Cristian Cocea si agentul de politie Nicolae Simionica, a desfasurat o ampla actiune, in cadrul Programului Local In Sistem Integrat de Intrajutorare a Membrilor Comunitatii \' BUNUL SAMARITEAN \', care a constat in atribuirea de material lemnos, provenit de la taierea, curatarea si esteticizarea copacilor de pe domeniul public, unui numar de 50 de persoane din satele Munteni, Moreni, Valeni si David, din care fac parte veterani de razboi, vaduve ale veteranilor de razboi, pensionari cu venituri mici, persoane in varsta( doua dintre ele au peste 100 de ani ) sau cu probleme de sanatate.
Aceasta initiativa a fost propusa in cadrul sedintei GAC Valeni din luna octombrie, urmind a fi continuata si la inceputul lunii urmatoare, pentru a ajuta o parte din membrii comunitatii sa-si incalzeasca locuintele, in vederea apropierii sezonului rece.

Despre Grupul de Actiune Comunitara Valeni, Neamt

La data de 03.04.2008 s-a infiintat Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, care functioneaza in baza Programului National \\\\\\\'Sate fara criminalitate\\\\\\\'- prioritate a Politiei Romane si conform Proiectului Local de Prevenire in Sistem Integrat a Criminalitatii din Mediul Rural, elaborat de catre Inspectoratul de Politie al Jud. Neamt.
Cristian Cocea
0233 781281
0766434930
politiavaleni@yahoo.com