` Saptamana Prevenirii Criminalitatii ` 27 septembrie - 01 octombrie

Valeni - 26 septembrie 2010

Comunicat tip General in Social

Pentru crearea unui climat sporit de siguranta in randul membrilor comunitatii, s-a infiintat Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, prin asigurarea functionarii unui mecanism multiinstitutional de prevenire si combatere a criminalitatii, educarea antiinfractionala si antivictimala a populatiei, cresterea initiativei si a spiritului civic.

` Saptamana Prevenirii Criminalitatii ` 27 septembrie - 01 octombrie

In perioada 27.09 - 01.10.2010, sub coordonarea Compartimentului de Prevenire si Analiza a Criminalitatii, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, agentii Postului de Politie Valeni, impreuna cu membrii Grupului de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, vor desfasura o serie de activitati pe linie de prevenire si combatere a criminalitatii, aflate sub egida ` Saptamana Prevenirii Criminalitatii `.
Astfel, luni, 27.09.2010, in paginile ziarului local, ` Foaia Valenilor `, editat de G.A.C. Valeni, sunt publicate sfaturi pe linia prevenirii furturilor din locuinte; marti, 28.09.2010, agentii din cadrul Postului de Politie Valeni se vor deplasa in scolile din satele Munteni, Moreni si Valeni, unde vor instrui elevii din clasele I-VIII sa nu devina victime sau autori de infractiuni si vor acorda sfaturi pe linia prevenirii si combaterii delincventei juvenile.
Miercuri, 29.09.2010, vor fi publicate sfaturi pe linia prevenirii infractiunilor de talharie pe blogul G.A.C.: ``Valeni - comuna fara criminalitate`` ( http://gacvalenint.blogspot.com/. ).
Joi, 30.09.2010, lucratorii Postului de Politie Valeni si membrii G.A.C. Valeni vor distribui cetatenilor si agentilor economici de pe raza comunei Valeni, brosuri, pliante si afise care contin sfaturi pe linia prevenirii furturilor de animale, a furturilor din auto, a furturilor din societati comerciale si a furturilor din buzunare.
Vineri, 01.10.2010, agentii Postului de Politie Valeni vor actiona pe DJ 157 A si DC 322, pe raza comunei Valeni, pentru supravegherea si controlul circulatiei, acordind sfaturi participantilor la trafic, in vederea cresterii sigurantei rutiere.
De asemenea, pot fi urmarite spoturi pe linie de prevenire a criminalitatii si pe platforma on-line YouTube, pe canalul: gacvalenint.

Despre Grupul de Actiune Comunitara Valeni, Neamt

La data de 03.04.2008 s-a infiintat Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, care functioneaza in baza Programului National `Sate fara criminalitate`- prioritate a Politiei Romane si conform Proiectului Local de Prevenire in Sistem Integrat a Criminalitatii din Mediul Rural, elaborat de catre Inspectoratul de Politie al Jud. Neamt.
cocea cristian
0233781281
politiavaleni@yahoo.com