Seminarul SATE FARA CRIMINALITATE - zona Roman

Valeni - 23 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Social

Program National de Prevenire si Combatere a Criminalitatii in Sistem Integrat

La data de 21 ian 2010, la Motelul Condor-Dulcesti, Grupul de Actiune Comunitara Valeni-Neamt a organizat seminarul SATE FARA CRIMINALITATE - Program National in Sistem Integrat de Prevenire a Criminalitatii in Sistem Integrat(zona Roman).
Au participat dl. prefect Mihai Archip, dl. subprefect Vasile Sendrea, dl. Georgica Stefan - consilier judetean si presedinte ATOP (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica) Neamt, dl. consilier judetean Dan Manoliu, adjunctul sefului IPJ Neamt, dl. cms. sef Stelica Bezim, dl. cms.sef Ionel Popa, presedintele IPA (Asociatia Internationala a Politistilor) Neamt, dl. agent sef Neculai Isache - presedintele SNPPC (Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual) Neamt, ofiteri din cadrul IPJ Neamt, primarii si sefii posturilor de politie din zona Roman (28 comune), precum si membrii GAC Valeni.
Seminarul a fost condus de seful Postului de Politie Valeni, dl. agent principal Cristian Cocea si s-au prezentat activitatile GAC-urilor din zona Roman, problemele cu care se confrunta localitatile rurale pe linie de criminalitate, modalitati si solutii de prevenire si combatere a marii violente.
Deasemenea, au fost prezentate componenta, activitatile si realizarile Grupului de Actiune Comunitara Valeni-Neamt, in perioada 2008-2010, ca 'exemplu de bune practici '.
La seminar au participat un numar de 104 invitati, fiecare primind cate o mapa personalizata, ce contine programele locale initiate de IPJ Neamt si GAC Valeni, activitati desfasurate, 2 calendare si pliant GAC, ultimul numar din ziarul Foaia Valenilor, precum si o diploma de participare.

Despre Grupul de Actiune Comunitara Valeni, Neamt

La data de 03.04.2008 s-a infiintat Grupul de Actiune Comunitara Valeni - Neamt, care functioneaza in baza Programului National 'Sate fara criminalitate'- prioritate a Politiei Romane si conform Proiectului Local de Prevenire in Sistem Integrat a Criminalitatii din Mediul Rural, elaborat de catre Inspectoratul de Politie al Jud. Neamt.
Cristian Cocea-0766434930
politiavaleni@yahoo.com