Continuarea romanului Indragostita de un masai a aparut in limba romana

BUCURESTI - 18 februarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Autoarea romanului Indragostita de un masai revine pe piata editoriala din Romania cu cel de-al treilea roman publicat de Editura ALL - Revedere in Barsaloi.

După 14 ani de la fuga ei aventuroasă din Africa, abia după ce divorţul ei de Lketinga este recunoscut şi în Kenya, Corinne Hofmann se reîntoarce pe plaiurile masailor, unde este primită de familia ei africană cu aceeaşi căldură şi dragoste, pe care le-a cunoscut în cei patru ani de convieţuire. Totodată, ea asistă şi la lucrările de ecranizare a primei ei cărţi şi culege impresii, pe care le dezvăluie în noua ei carte, „Revedere în Barsaloi”.
Reluându-şi „traseul” ei de altădată, Corinne Hofmann reînvie amintiri plăcute, dar, totodată şi dificile. În paginile cărţii, autoarea aduce în discuţie nu numai problemele ei personale, cum ar fi gelozia fostului ei soţ, ci şi probleme generale, referitoare la acele obiceiuri şi ritualuri, care incomodează simţirea ei de european. Astfel, ea încearcă să aducă la lumină dezavantajele ritualului inciziei fetelor tinere înainte de căsătorie. Ea nu urmăreşte să facă o comparaţie între viaţa africană şi standardele civilizaţiei europene, ci să adune documente despre o cultură care, cu timpul, îşi va pierde din intensitate. Ea acceptă cutumele tribului sambur, fără să încerce să îşi impună normele ei de viaţă. În această carte, autoarea se detaşează de orice emoţie şi relatează, cu un ochi obiectiv şi critic, de pe poziţie neutră.

Corinne Hofmann, născută în anul 1960, la Frauenfeld, în cantonul elveţian Thurgau, fiică a unei mame franţuzoaice şi a unui tată german, a reuşit să facă din Îndrăgostită de un masai, povestea sa de dragoste şi de viaţă din Kenya, un bestseller internaţional, care a fost tradus până acum în 23 de limbi. Faimoasă după succesul obţinut cu Îndrăgostită de un masai, Corinne Hofmann îşi continuă povestea vieţii sale în alte două cărţi: Adio, Africa şi Revedere în Barsaloi, lansată pe piaţa editorială din Germania în anul 2005.În prezent locuieşte în Elveţia, împreună cu fiica sa aflată la vârsta adolescenţei.

Despre Grupul editorial ALL

Excelenţa în carte academică şi educaţională
Rolul nostru asumat este să oferim publicului cele mai bune, moderne şi mai diversificate surse de educare şi informare. ALL oferă cititorilor săi instrumentele cunoaşterii în: medicină, calculatoare, economie, ştiinţe umaniste, beletristică, nonfiction, literatură pentru copii, manuale, auxiliare, carte şcolară, ştiinţe exacte.

Editura ALL
info@all.ro
021/402 26 00, 021/402 26 30
gabistan@all.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grupul-editorial-all/continuarea-romanului-indragostita-de-un-masai-a-aparut-in-limba-romana