Editura Arthur premiază scriitorii români pentru copii

BUCURESTI - 23 iulie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Live site

Trofeul Arthur, ajuns anul acesta la ediția a VIII-a, este un concurs de literatură pentru copii la care pot participa atât scriitori consacrați, cât și debutanți. Înscrierile se fac până în data de 30 octombrie 2019, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 19 decembrie 2019 pe blog și pe pagina de Facebook a Editurii Arthur.

Trofeul Arthur, ediția a VIII-a

Trofeul Arthur, ediția a VIII-a

Editura Arthur a lansat în 2012 concursul de literatură Trofeul Arthur, în încercarea de a atrage cât mai mulți autori să scrie pentru copii. Manuscrisele câștigătoare au fost publicate sau sunt în curs de publicare în colecția Scriitori români la Arthur. În fiecare an, autorii își pot înscrie manuscrisele la concurs, iar un juriu format din scriitori și editori le evaluează și desemnează câștigătorii. Anul acesta, înscrierile se fac până în data de 30 octombrie, printr-o aplicație online aici. Participanții sunt rugați să citească Regulamentul Oficial pe blogul editurii și să respecte toate condițiile de participare.

 

La concurs pot participa atât scriitori consacrați, cât și debutanți.

Trofeul Arthur are 3 secţiuni, delimitate pe grupe de vârstă:

 

 1. Secţiunea Carte ilustrată pentru copii 0-7 ani: proză (maximum 1000 de cuvinte), versuri sau benzi desenate (maximum 100 de pagini);

 

2. Secţiunea Carte pentru copii 8-14 ani: pot fi trimise manuscrise în versuri, volume de proză scurtă şi/ sau romane (inclusiv roman grafic), benzi desenate etc. (minimum 100 de pagini);

 

3. Secţiunea Carte pentru copii 14 ani + : pot fi trimise manuscrise în versuri, volume de proză scurtă şi/ sau romane (inclusiv roman grafic sau scenarii de roman grafic) etc. (minimum 100 de pagini)

 

Premii:

Marele Premiu: 3000 de euro.
3 premii a câte 500 de euro;
Toți câștigătorii vor fi publicați la Editura Arthur.

 

Juriul este format din: Adina Popescu – scriitoare, Ana Rotea – scriitoare, Florin Bican – scriitor și traducător, Florin Ioniță – profesor, coordonator de colecții la Editura Art, Diana Zografi – redactor-șef la Editura Arthur (autori români), Iulia Tudorie – redactor la Editura Arthur.

 

Câștigătorii vor fi anunțați pe 19 decembrie 2019 pe blog și pe pagina de Facebook a Editurii Arthur.

 

Printre câștigătorii edițiilor anterioare publicați la Arthur se numără: Florin Bican, cu volumul Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc, Adina Popescu, cu volumul O istorie recentă a Țării Vampirilor. Cartea pricoliciului, Irina Dobrescu, cu volumul Lupul jucător de poker, Lavinia Braniște, cu volumul Rostogol merge acasă, Alis Popa, cu romanul Aventurile piratului Ket, Gabriel H. Decuble, cu volumul Cei trei măgăruși și cartea fermecată, Raluca Poenaru, cu romanul Pericol, Cornel Vlaiconi, cu Domnul Papuzek, Ana Rotea, cu volumul Dosarul Popcorn, Corina Dascălu, cu volumul Alfred, un monstru mult prea simplu.

 

Lista completă a autorilor români publicați la Arthur se află pe site-ul editurii.

Despre Grupul Editorial Art

Grupul Editorial ART s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. Cu un portofoliu de mai bine de 1000 de titluri, Grupul Editorial ART se află în topul editurilor din România, până în prezent fiind dezvoltate șase imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite.