Editura Arthur și British Council Romania organizează Harry Potter Book Night

BUCURESTI - 4 februarie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Live site

Cititorii care așteaptă o scrisoare de la Hogwarts sărbătoresc și anul acesta Harry Potter Book Night, un eveniment care se desfășoară pe 6 februarie 2020 la nivel mondial. În București, Editura Arthur și British Council Romania le-au pregătit copiilor o serie de activități interactive și-i așteaptă cu baghetele de vrăjitori în atmosfera de la Hogwarts.

Harry Potter Book Night

Harry Potter Book Night

 Dacă în copilărie aş fi avut acces la cărţile cu Harry Potter, sunt convins că nu doar copilăria, ci şi tinereţea, maturitatea şi bătrâneţea mea ar fi arătat altfel.  

Florin Bican

Cei care se înscriu printr-un formular și primesc confirmarea de participare (atenție, locurile sunt limitate!) sunt așteptați la biblioteca British Council din București (Calea Dorobanților nr.14) de la ora 18.00. 

Copiii pasionați de universul fantastic creat de J.K. Rowling vor putea participa la un atelier de storytelling cu scriitorul Florin Bican, bazat pe tema acestei ediții – Trimagiciada. Florin Bican este și traducătorul volumelor Harry Potter și piatra filosofală și Harry Potter și Pocalul de Foc publicate la Editura Arthur.

Participanții sunt încurajați să vină costumați în personajele lor preferate din lumea lui Harry Potter și să ofere o șosetă colorată pentru Dobby la intrare. Fie că sunt copii între 7-10 ani care știu deja ce înseamnă jocul Quidditch sau cititori între 11-14 ani care au citit întreaga serie Harry Potter, Pălăria de Selecție care-i va întâmpina îi va repartiza într-o casă de la Hogwarts - Slytherin, Gryffindor, Ravenclaw sau Hufflepuff. Tot ce le rămâne de făcut e să se distreze și să-și ajute casa să câștige cât mai multe puncte la Trivia Quest și la atelierul de personalizat baghete magice.

Toți „vrăjitorii” vor primi certificate de participare și multe premii în cărți oferite de Editura Arthur.

Pentru cei care nu pot participa, dar vor să-și testeze cunoștințele de Potterhead, un quiz distractiv îi așteaptă pe site-ul editurii.  

Despre Grupul Editorial Art

Grupul Editorial ART s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. Cu un portofoliu de mai bine de 1000 de titluri, Grupul Editorial ART se află în topul editurilor din România, până în prezent fiind dezvoltate șase imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite.