Locuiește în poveste! – Editura Arthur pregătește o nouă tabără de creație pentru copii

BUCURESTI - 23 august 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Live site

Cea de-a 7-a tabără „Locuiește în poveste!” se va desfășura în perioada 29 august – 1 septembrie în satul Alma Vii, din județul Sibiu. 20 de copii care au câștigat concursul de creație cu tema „Lumea-n gamă marțiană” vor participa la atelierele de proză și poezie coordonate de trei autori publicați la Editura Arthur, iar alți 5 copii care și-au câștigat locurile în tabără la secțiunea ilustrație vor participa la atelierele coordonate de ilustratori profesioniști.

Locuiește în poveste! Ilustrație de Delia Calancia

Locuiește în poveste! Ilustrație de Delia Calancia

Locuiește în poveste, cea mai mare tabără de creație pentru copii, organizată anual de Grupul Editorial Art, a dus la apariția colecției Cărțile mele, coordonată de Florentina Sâmihăian și Liviu Papadima. Colecția s-a lansat în anul 2010, la Editura Arthur, și a contribuit la creșterea interesului autorilor români pentru literatura dedicată copiilor și, în același timp, i-a încurajat pe cei mici să citească mai mult și să încerce să-și lase imaginația liberă în jocurile pe hârtie.

Copiii cărora le este dedicat acest proiect editorial se află la vârsta la care își formează gustul pentru lectură. Între 10-14 ani, ei încep să descopere bucuria de a inventa la rândul lor povești,  de aceea taberele de vară dedicate creațiilor lor sunt așteptate cu entuziasm de către câștigătorii concursului „Locuiește în poveste!”

Pentru mine reușita la acest concurs înseamnă enorm și participarea la această tabără mi se pare că va fi un punct de plecare în drumul meu de creație literară. (Victoria Călinescu, 13 ani)

Scriitorii și ilustratorii care au răspuns în fiecare an invitației de a se implica în acest proiect literar și educațional nu au fost puțini: Florin Bican (scriitor şi traducător), Adina Popescu (scriitoare şi jurnalistă), Ioana Nicolaie (scriitoare), Laura Grunberg (scriitoare), Simona Popescu (scriitoare), Ana Rotea (scriitoare), Alex Moldovan (scriitor), Horia Corcheș (scriitor), Irina Dobrescu (scriitoare și ilustratoare), Mircea Pop (artist vizual), Anca Smărăndache (ilustratoare), Dan Ungureanu (scriitor și ilustrator). De-a lungul celor 7 ediții ale concursului de creație, membrii juriului au evaluat mii de lucrări ale copiilor și au coordonat zeci de ateliere de creație în taberele de vară „Locuiește în poveste!”

Un nou salt în poveste – a 7-a tabără de creație Arthur

Cea de-a 7-a tabărăLocuiește în poveste!” se va desfășura în perioada 29 august – 1 septembrie în satul Alma Vii, din județul Sibiu. 20 de copii care au câștigat concursul de creație cu tema Lumea-n gamă marțiană” vor participa la atelierele de proză și poezie coordonate de trei autori publicați la Editura Arthur: Ioana Nicolaie, Florin Bican și Ana Rotea. Alți 5 copii care și-au câștigat locurile în tabără la secțiunea ilustrație vor participa la atelierele coordonate de ilustratorii Anca Smărăndache și Dan Ungureanu. Fiecare zi se va încheia cu o lectură, iar una dintre serile mult așteptate este cea în care Mircea Cărtărescu le va citi copiilor.

Talentul și entuziasmul copiilor, împreună cu secretele pe care le vor afla de la scriitorii și ilustratorii profesioniști, plus un mic ajutor din partea echipei Arthur vor face cu siguranță ca antologia Lumea-n gamă marțiană să fie una dintre cele mai captivante și mai amuzante de până acum.

Despre Grupul Editorial Art

Grupul Editorial ART s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. Cu un portofoliu de mai bine de 1000 de titluri, Grupul Editorial ART se află în topul editurilor din România, până în prezent fiind dezvoltate șase imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite.