# 1 NEW YORK TIMES BESTSELLER - INVENŢIA LUI HUGO CABRET

BUCURESTI - 12 iunie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Corint Junior, imprint al Grupului Editorial Corint, lansează cartea INVENŢIA LUI HUGO CABRET de BRIAN SELZNICK. Cele 544 de pagini spun o poveste inedită, pentru copii şi tineri, atât în cuvinte cât şi în imagini.

# 1 NEW YORK TIMES BESTSELLER - INVENŢIA LUI HUGO CABRET

INVENŢIA LUI HUGO CABRET de BRIAN SELZNICK
În curând film în regia lui Martin Scorsese

O ADEVĂRATĂ CAPODOPERĂ — O COMBINAŢIE IMPRESIONANTĂ DE TEHNICI NARATIVE, ILUSTRATIVE ŞI CINEMATOGRAFICE

Orfan, ceasornicar şi hoţ de nevoie, Hugo trăieşte în cotloanele întunecate ale unei gări aglomerate din Paris, unde, pentru a supravieţui, trebuie să-şi păstreze secretele şi să rămână nevăzut.

Dar când lumea lui se încrucişează — asemenea mecanismelor ceasurilor de care are grijă — cu o fată ciudată, care iubeşte cărţile, şi un bătrân aspru, care are o prăvălie cu jucării în gară, viaţa ascunsă a lui Hugo şi cel mai preţios secret al lui sunt în primejdie.

Un desen ciudat, un carneţel nepreţuit, o cheie furată, un om mecanic şi un mesaj ascuns, de la tatăl mort al lui Hugo, alcătuiesc firul călăuzitor al acestei poveşti complicate, pline de mister, şi emoţionante.

Traducere: Mirella Acsente
Format: 13,8x20,5 cm; 544 pagini
Preţ: 49,90 lei
8–14


BRIAN SELZNICK este cel care a ilustrat The Dinosaurs of Waterhouse Hawkins, câştigătoare a Caldecott Honor, şi Walt Whitman: Words for America, aflată pe lista New York Times a celor mai bune cărţi ilustrate, ambele titluri de Barbara Kerley, şi de asemenea When Marian Sang de Pam Muñoz Ryan, câştigătoare a Sibert Honor, şi numeroase alte cărţi şi romane ilustrate care s-au bucurat de o deosebită apreciere.

Cât priveşte inspiraţia pentru această carte, Selznick spune: ,,Acum câţiva ani, am citit o carte numită Edison’s Eve: A Magical History of the Quest for Mechanical Life de Gaby Wood. Cartea spunea povestea adevărată a unei colecţii de figuri mecanice complicate, înzestrate cu mecanisme de ceas (şi cunoscute sub numele de automate, care au fost donate unui muzeu din Paris. Colecţia a fost lăsată uitării într-un pod umed şi în cele din urmă a trebuit să fie aruncată. Mi-am imaginat că un băiat găseşte toate aceste maşinării stricate şi ruginite, şi în acea clipă
s-au născut Hugo şi povestea lui.’’

Despre GRUPUL EDITORIAL CORINT

Înfiinţată în ianuarie 2004, Editura Corint Junior, parte componentă a Grupului Editorial Corint, publică literatură pentru copii şi tineri scrisă de autori clasici, dar mai ales contemporani, de renume mondial, cu milioane de cărţi vândute şi nu în ultimul rând branduri de succes ca Superman, Spider-Man, X-Men, Ice Age, Totally Spies etc.. Printre cei mai cunoscuţi scriitori se numără: Terry Pratchett (Scoţiduşii liberi, Uluitorul Maurice, O pălărie plină de cer, Trilogia Nomilor), Joseph Delaney (Cronicile Wardstone), P.B. Kerr (Copiii lămpii fermecate), Ange Sage (Seria Septimus Heap), K.A. Applegate (Animorfi), Katharine Holabird (Angelina Balerina), Peggy Post (Codul bunelor maniere) şi mulţi alţii. De asemenea, autorii români de profil ocupă un loc aparte în programul nostru editorial.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:
Roxana Petrescu
PR Manager Editura Corint Junior
Mobil: 0751 174 544
roxana.petrescu@edituracorint.ro