La Editura Leda a aparut romanul Don Julian, de Juan Goytisolo

BUCURESTI - 2 noiembrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sâmbătă, 20 noiembrie 2010, ora 16:30 – lansare la standul Grupului Editorial Corint, Editura Leda, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, din incinta Romexpo.
Eveniment realizat în colaborare cu Institutul Cervantes din Bucureşti.
Vor vorbi: Juan Carlos Vidal, Directorul Institutului Cervantes din Bucureşti,
Prof. Dr. Coman Lupu, Elisabeta Lasconi, critic literar, Prof. Dr. Andrei Ionescu şi
Livia Szasz, Director editorial, Editura Leda.

„Don Julián este cea mai radical subversivă capodoperă a literaturii spaniole.” - Pere Gimferrer

Tripticul răului – din care face parte şi Don Julián, alături de Carte de identitate şi Juan fără de ţară – deschide un drum nou în literatura spaniolă a secolului XX, dezvăluind adevărul despre peisajul politic, moral şi cultural al Spaniei franchiste şi postfranchiste. Interzisă cândva, apreciată apoi la adevărata ei valoare, trilogia reprezintă un veritabil monument istoric pentru poporul spaniol şi literatura acestuia. Cu o structură narativă profundă, cu explorări fără limite ale limbajului, ea reprezintă totodată una dintre experienţele inovatoare cele mai radicale ale literaturii spaniole contemporane.

Traducere din limba spaniolă, note şi postfaţă de Andrei Ionescu
ISBN: 978-973-102-304-5
Colecţia: MAEŞTRII LEDA
240 pagini, 13 x 20 cm
39,90 lei

„Nici un scriitor nu s-a cufundat mai profund ca Goytisolo în măruntaiele textului, contopindu-se cu el i lăsând să-i curgă prin vene sângele zămislirii lui.” - Jorge Semprún

„S-a spus, pe bună dreptate, că Don Julián este cartea pe care autorul nu putea să nu o scrie. Este cartea celei mai profunde schimbări tematice, însoţită, în mod necesar, de schimbarea la fel de profundă a stilului. Este cartea mărturiei sfâşietoare a unui autor angoasat până la autoanihilare, a unui autor ce se supune permanent la o analiză hiperlucidă, lipsită de orice menajamente, în căutarea propriei sale identităţi, marcate definitiv de răni necicatrizate. Este o carte ieşită dintr-o profundă nemulţumire, din suferinţă şi mânie, din dezlănţuirea simultană şi virulentă a unor demoni de naturi diferite.” – Andrei Ionescu

JUAN GOYTISOLO (n. 1931, Barcelona) face parte din galeria marilor nume ale literaturii spaniole. Ca intelectual profund implicat în tragedia ţării sale, s-a opus regimului franchist. În anul 1956, se stabileşte la Paris, unde lucrează la Editura Gallimard. Între anii 1969 şi 1975 predă literatura în universităţi din California, Boston şi New York, devenind în acelaşi timp un nume nelipsit din coloanele presei spaniole (în special cotidianul El País). În anul 1996, părăseşte Parisul pentru Marrakech. Opera sa a fost încununată cu numeroase premii, precum Europalia (1985), Nelly Sachs (1993), Octavio Paz de Literatura (2002), Juan Rulfo (2004) şi Premiul Naţional pentru Literatură al Spaniei (2008).

Această lucrare a fost publicată cu o subvenţie acordată de Direcţia Generală a Cărţii, Arhivelor şi Bibliotecilor din cadrul Ministerului Culturii din Spania.

Din seria Tripticul Răului au mai apărut:

CARTE DE IDENTITATE
Traducere din limba spaniolă,
note şi postfaţă de Andrei Ionescu
ISBN : 978-973-102-155-3
Colecţia MAEŞTRII LEDA
304 pagini, 13 x 20 cm
Pret: 10,00 lei

JUAN FĂRĂ DE ŢARĂ
Traducere din limba spaniolă de Ariadna Grădinaru
ISBN : 978-973-102-155-3
Colecţia MAEŞTRII LEDA
304 pagini, 13 x 20 cm
Pret: 10,00 lei

Despre GRUPUL EDITORIAL CORINT

Grupul Editorial Corint a luat fiinta in 2004, prin reunirea sub o singura sigla a editurilor Corint, Leda, Runa si Corint Junior. Aflate in al doilea deceniu de activitate in domeniul cartii, editurile componente ofera cititorilor peste 400 de titluri anual, in domenii de o mare diversitate: de la manuale scolare la dictionare, atlase si tratate, lucrari de medicina, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii si tineret etc.

EDITURA LEDA – GRUPUL EDITORIAL CORINT
Str. Mihai Eminescu nr. 54 A,
Sector 1, Bucureşti
Tel.: 021 319 47 97; 021 319 47 99
www.ledabooks.ro; www.edituracorint.ro
Evelina Bidea
PR Manager
Tel.: 0758 053 417

evelina.bidea@edituracorint.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grupul-editorial-corint1/la-editura-leda-a-aparut-romanul-don-julian-de-juan-goytisolo