UN ROMAN ISTORIC CU PERSONAJE REALE, CELEBRE PLASATE ÎN SITUAŢII FICŢIONALE

BUCURESTI - 21 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, vă prezintă una dintre cele mai cunoscute cărţi ale lui Doctorow – Ragtime, roman apărut în 1975, a cărui acţiune se petrece în New York-ul începutului de secol XX.

UN ROMAN ISTORIC CU PERSONAJE REALE, CELEBRE PLASATE ÎN SITUAŢII FICŢIONALE

Romanul Ragtime a fost ecranizat în 1981 de regizorul ceh, Milos Forman, avându-l în distribuţie pe James Cagney în ultimul rol din cariera sa.


RAGTIME de E.L. Doctorow

Bine aţi venit în America începutului de secol XX, unde ragtime-ul lui Scott Joplin stabileşte ritmul, iar vitalitatea lui pasionată dă tonul. Harry Houdini uimeşte publicul cu eliberările lui spectaculoase, în timp ce J.P.Morgan conduce lumea finanţelor asemenea unui împărat roman. Emma Goldman predică revoluţia, amorul liber şi feminismul; Henry Ford construieşte automobile transformând oamenii în maşini. Iar o fostă dansatoare în musicaluri, frumoasa Evelyn Nesbit, constituie scânteia care declanşează asasinarea unui mare architect de către un milionar nebun.
Vieţile acestor personaje reale se întrepătrund, într-o poveste fascinantă, cu cele ale unui negustor ambulant evreu din Lower East Side, unui muzician negru din Harlem, şi unui tânăr rebel din clasa de mijloc, în acest roman clasic al lui E.L. Doctorow, un vibrant mozaic, în care timpul, locurile şi oamenii îşi pierd inocenţa şi dau naştere unei epoci în care e posibil orice şi totul.

Preţ: 30,90 lei
Format: 13 x 20 cm
352 pagini
Traducătoare Antoaneta Ralian

,,Un roman extraordinar de abil, liric şi amuzant care surprinde spiritul acelui secol…. într-un fel muzical şi fluid care este pe cât de original, pe atât de plăcut.’’ The New Yorker


Edgar Laurence Doctorow (n. 6 ianuarie 1931, New York) este unul dintre cei mai de seamă romancieri americani ai secolului XX, autor al mai multor cărţi, cu succes de public, dar şi de critică literară, romane ce îmbină istoria cu critica socială. Deşi a debutat în 1960, cu „Welcome to Hard Times”, a fost recunoscut ca un mare autor abia în 1971, când a publicat „The Book of Daniel”. Au urmat: „Ragtime” (1975), „Loon Lake” (1980), „World’s Fair” (1985), „Billy Bathgate” (1989) şi „The March” (2005).
Doctorow a crescut în Bronx, într-o familie cu descendenţi evrei ruşi şi a studiat la Bronx High School of Scince, excelând la materiile legate de artă. A fost un cititor pasionat, continuându-şi educaţia la Kenyon College şi apoi la Columbia University, unde a absolvit cu succes în 1952. Şi-a început cariera ca recenzent la „Columbia Pictures”, devenind apoi editor la „New American Library”, la începutul anilor ’60, apoi editor-şef la „Dial Press”, din 1964 până în 1969.
În 2004, într-un discurs susţinut la Hofstra University, l-a criticat aspru pe George W. Bush şi politica acestuia.Partener media: ŞAPTE SERI

Despre GRUPUL EDITORIAL CORINT

Grupul Editorial Corint a luat fiinţă în 2004, prin reunirea sub o singură siglă a editurilor Corint, Leda, Runa si Corint Junior. Aflati în al doilea deceniu de activitate în domeniul cărţii, oferim cititorilor noştri peste 400 de titluri anual, în domenii de o mare diversitate: de la manuale şcolare la dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, geopolitică, IT, carte pentru copii şi tineret etc.

Roxana Petrescu
PR Manager Grupul Editorial Corint

Str. Mihai Eminescu nr. 54A, Sector 1, Bucuresti
Tel. 319 47 97/ 319 47 99

roxana.petrescu@edituracorint.ro