Lansare proiect integrare durabila pe piata muncii a tinerilor NEETs

Constanta - 15 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Cursuri

Proiectul este gândit ca un program complex ce implică măsuri active și personalizate de ocupare a tinerilor NEETs, cuprinzând orientare, consiliere, sprijin financiar pentru deschiderea unei noi afaceri. Proiectul se va implementa în regiunile mai puțin dezvoltate Sud-Vest Oltenia, Sud-Est și Sud Muntenia.

Integrarea sociala si profesionala a tinerilor

"Perfectionarea de sine este baza fundamentala a tuturor progreselor si a intregii dezvoltari morale."

Confucius

GSP TRAINING SRL si IOANIDA TURISM SRL vă invită să accesati programul INTEGRAREA SOCIALĂ ȘI PROFESIONALĂ A TINERILOR NEETs, lansat pe data de 13 Septembrie, la Hotel Vega, Mamaia.

Proiectul vizeaza:

* Implicarea în proiect a 1060 de tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la SPO, din care: Romi : 12% din 4S225 = 128 PERSOANE Zona rurală: 22% din 4S225 = 234 PERSOANE

* 900 de tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la SPO, vor urma un curs de calificare, iar minim 44% dintre aceștia vor dobândi o calificare la încetarea calității de participant în cadrul proiectului

* 467 de tineri NEETs șomeri cu vârstă între 16 – 29 ani, înregistrați la SPO, primesc o ofertă de muncă, de participare la un program de educație continuă, ucenicie sau stagiu, la încetarea calității de participant

* Subvenții pentru un număr de 900 participanți la cursurile de formare profesională de tip calificare;

* Subvenții pentru un număr de 160 participanți la cursurile de formare antreprenorială din cadrul servicilor de dezvoltare a antreprenoriatului;

* Subvenționarea a minim 37 planuri de afaceri cu sume de până la 25000 Euro, echivalentul în lei, pentru minimum 37 tineri NEETs pentru înființarea și dezvoltarea de noi afaceri/angajări pe cont propriu;

* Promovarea unei rețele de parteneriate sociale ce vizează soluționarea inserției profesionale a tinerilor NEETs

* NEETs – Non in education, employment or training (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare)

SPO – Serviciul Public de Ocupare/ Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca

Despre GSP TRAINING

Cu o prezență de încredere și o experiență de peste 6 ani în furnizarea de cursuri de instruire GSP Training SRL este furnizor de servicii de instruire şi perfecţionare pentru industria de petrol şi gaze pe mare şi pe uscat şi pentru industria maritimă, servicii de instruire, traducere, interpretare şi evaluare, precum şi servicii de suport logistic pentru activităţi de instruire.

GSP Training SRL este un mediu favorabil pentru formare și dezvoltare profesională, cu cea mai modernă și cuprinzătoare unitate de formare de la Marea Neagră (Dana 34, Portul Constanța, România), oferind 120 de locuri în patru săli de instruire, cu mese individuale care permit acces și flexibilitate, 20 de locuri în sala de conferințe, sala simulator de foraj, sala simulator ROV și un restaurant pentru clienții săi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gsp-training/lansare-proiect-integrare-durabila-pe-piata-muncii-a-tinerilor-neets