Ingrijire Bebelus si Puericultura - Curs gratuit pentru... tatici!

BUCURESTI - 26 august 2019

Comunicat tip General in Sanatate, Farmaceutic, Cursuri

Venirea pe lume a unui copil este insotita, cu siguranta, de multe emotii din partea viitorilor parinti. Rolul de parinte aduce bucurii unice, sentimentul de implinire a familiei, dar si griji, provocari si noi responsabilitati. Ingrijirea bebelusului in primele luni de viata reprezinta o preocupare majora pentru ambii parinti.

Curs

Comunitatea online Mami si Copilul vine in intampinarea celor care asteapta un copil si organizeaza cursuri gratuite de Ingrijirea Bebelusului si Puericultura.

La finalul cursului, TATAL primeste „Atestat de absolvire a cursului de puericultura” si poate beneficia de 10 zile de Concediu Paternal pentru a putea fi alaturi de mama si bebelus oricand in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, conform legislatiei in vigoare.

Cursurile se desfasoara lunar in Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Pitesti, Bacau si alte orase din tara. Informatiile despre data si locul evenimentelor sunt anuntate periodic pe contul de Facebook al comunitatii Mami si Copilul. Tot ce trebuie sa faci este sa dai „like” paginii Mami si Copilul si vei primi notificari cu toate detaliile privind evenimentele viitoare.

Cel mai recent eveniment dedicat mamicilor si taticilor care doresc sa afle informatii utile si bine documentate despre ingrijirea nou-nascutului a avut loc pe data de 8 august, la Bucuresti, Cristal Palace Ballrooms. Cursul a fost sustinut de dr. Cristina Ianuc, psihoterapeut si consilier in alaptare, care le-a explicat celor 150 de participanti toate etapele necesare astfel incat sa fie pregatiti pentru a-si ingriji bebelusul inca din prima zi de venire acasa de la maternitate.

Taticii - invitati sa descopere, alaturi de mamici, cum trebuie ingrijit nou-nascutul

Cursurile organizate de Mami si Copilul au debutat in luna martie a acestui an, iar pana in prezent, sute de mamici si tatici au beneficiat de accesul la informatii corecte privind ingrijirea nou-nascutului.

Informatiile obtinute in cadrul cursului ii ajuta pe tatici sa se bucure, alaturi de mama, de primele zile petrecute acasa cu bebelusul, implicandu-se activ la ingrijirea, baita si masajul celui mic. Astfel, tatii se pot bucura pe deplin de noul rol de tata. Stiind sa ofere grija si atentie celui mic, tatal ii ofera si mamei timp pretios de odihna sau pentru ea insasi.

Cursul dureaza 4 ore si este interactiv, participantii avand posibilitatea sa adreseze intrebari la finalul fiecarui modul de informatii.

Cursul cuprinde informatii despre:

- Camera bebelusului
    - Cum arata bebelusul la nastere?
    - Somnul bebelusului
    - Cand scoatem nou-nascutul afara?
    - Plansul si colicile bebelusului
    - Masajul nou-nascutului
    - Baia nou-nascutului
    - Igiena nou-nascutului
    - Schimbarea scutecului
    - Hranirea nou-nascutului
    - Alaptarea: beneficii, reguli, dificultati, mituri
    - Diversificarea

Alaturi de atestatul de absolvire a cursului, participantii primesc o cutie cadou in care se afla obiecte necesare pentru ingrijirea bebelusului si brosuri cu informatii utile.

Inscriere si informatii suplimentare

Inscrierile la cursuri se fac online prin completarea unui formular disponibil pe site-ul mamisicopilul.ro, accesand link-ul: https://mamisicopilul.ro/inscrieri-cursuri-puericultura/. Cei care se inscriu primesc confirmarea pe email, precum si alte detalii.

Informatii suplimentare se pot obtine printr-un email la adresa cursuri@mamisicopilul.ro sau telefonic la 0732.887.476.

Parintii care sunt din localitati unde nu se tine cursul au posibilitatea de a-l efectua online, iar in urma trecerii testului pot obtine atestatul. Cursul online poate fi accesat aici.

Despre Mami si Copilul

Mami si Copilul este o platforma online dedicata mamicilor si taticilor din Romania. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul GTS Solution .

Comunitatea Mami si Copilul are misiunea de a oferi informatii de calitate, de a ajuta parintii aflati la inceput de drum si de a le oferi toate resursele informationale de care au nevoie.

Despre GTS Solution

GTS Solution este unul dintre principalii furnizori de servicii si solutii pentru piata farmaceutica din Romania.

Misiunea GTS Solution este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a pacientilor, prin promovarea unor produse farmaceutice si servicii de inalta calitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gts-solution/ingrijire-bebelus-si-puericultura-curs-gratuit-pentru-tatici