Best Central Europe Wholesale Provider pentru GTS Central Europe

BUCURESTI - 29 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

21 Noiembrie 2005 –GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional a primit distincţia “Best Central Europe Wholesale Provider”. Premiul a fost prezentat la a 5-a ediţie a Premiilor Capacity Europe din cadrul Congresului European de Telecomunicaţii, desfăşurat la Amsterdam. Juriul a fost constituit din reprezentanţi Yankee Group, Ovum, Atlantic-ACM, Capacity magazine etc.

Best Central Europe Wholesale Provider pentru GTS Central Europe

Premiul, câştigat în competiţie cu alţi operatori alternativi regionali şi continentali, companii naţionale foste monopoluri de telecomunicaţii, a fost atribuit GTS Central Europe ca recunoaştere a eficienţei strategiei de creştere urmată în 2005, de consolidare a poziţiei de lider regional pe piaţa telecomunicaţiilor.
“Juriul a apreciat că strategia de dezvoltare a GTS Central Europe, prin integrare de operatori şi creştere a ariei de acoperire a reţelei proprii, fac din această companie un competitor puternic pentru furnizorii tradiţionali de telecomunicaţii din regiune. Grupul demonstrează un apetit deosebit pentru extindere şi noi integrări de companii în zonă,” a apreciat juriul Premiilor Capacity Europe 2005
GTS CE operează o infrastructură regională incluzând un mare număr de reţele metropolitane şi centre de colocare şi găzduire de conţinut pentru Internet. GTS CE va continua să se extindă comercial şi geografic, prin investiţii în reţea, creştere organică şi consolidare regională. Ca urmare a execuţiei strategice, în 2005 GTS CE a integrat doi dintre cei mai importanţi operatori la nivel naţional; Aliatel în Republica Cehă şi Energis în Polonia.
“Aceste operaţiuni au crescut gradul de acoperire al reţelei regionale GTS CE, gama de servicii şi baza de clienţi, până la un nivel al veniturilor, estimat pentru anul în curs, la Euro 300 mil.“ a declarat Tamás Polgár, CEO al GTS Central Europe. “Acest premiu ne validează opţiunea strategică şi ne asigură un important suport pentru a continua, pentru a creşte importanţa GTS CE în sectorul telecomunicaţiilor din regiune, cu atât mai mult cu cât publicaţia este una dintre cele mai respectate în domeniu.”
“Acest premiu reprezintă recunoaşterea a ceea ce reprezentăm pe pieţele de referinţă, a standardelor de operare, de calitate şi eficienţă pe care le impunem.” a declarat Dan Mihăescu, Country Manager al GTS Telecom. “Bazându-ne pe o infrastructură în expansiune, prin care acoperim şi servim deja operatori din 20 de ţări din spaţiu central, est şi sud european şi, urmărind obiective strategice de creştere şi integrare de noi operatori, GTS confirmă că este factorul de consolidare al pieţei regionale, operatorul capabil să furnizeze cele mai sofisticate soluţii de comunicaţii de date şi telefonie, scalabile şi stabile, capabile să susţină dezvoltarea afacerilor clienţilor.”

Despre GTS Telecom

Despre Capacity Awards
Capacity Award este un eveniment anual, parte integrantă a Congresului European de Telecomunicaţii. Evenimentul ce se desfaşuară în Amsterdam, este organizat de Capacity Magazine şi reuneşte operatori de telecomunicaţii activi la nivel global, continental, regional şi naţional.
Capacity Awards este structurat în zece secţiuni şi cuprinde: Best global wholesale offering, Best national European wholesale offering, Best pan-European wholesale offering, Best Central and Eastern Europe wholesale offering, Best pan-Asian wholesale offering, Best regional/national US wholesale offering, Best US metropolitan offering, Best Latin American wholesale offering, Best market innovation, Best niche/new player


Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe este cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel central şi est european care asigură servicii integrate de telecomunicaţii pentru corporaţii, companii comerciale, companii mici şi mijlocii, carrieri internaţionali. Grupul deţine propria infrastructură de fibră optică şi operează cinci carrier-i alternativi în Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.
Gama de servicii GTS cuprinde soluţii de telefonie, comunicaţii de date, conexiuni Internet, soluţii IP VPN şi MPLS, servicii de banda largă. Grupul, cu peste 1000 de angajaţi, estimează pentru 2005 o cifră de afaceri de Euro 300 mil. Urmând o strategie agresivă de expansiune, GTS şi-a extins considerabil reţeaua în ultimele 12 luni şi este capabilă să ofere servicii şi soluţii de comunicaţii în 20 de ţări din regiunea central şi est europeană, în ţările baltice, Europa de Sud-Est şi Turcia.

Despre GTS Telecom
Certificată ISO 9001 GTS Telecom furnizează cele mai stabile soluţii de comunicaţii din România, pe care le gestionează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end). Nivelul mediu de stabilitate al soluţiilor GTS Telecom în 2004 a fost de 99,82%, iar in primul semestru din 2005 a atins 99,91%.
Poziţionată ca Business AcceleratorTM GTS Telecom furnizează pe piaţa business soluţii de transport, comunicaţii de date TCP /IP, X.25 şi Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce şi hosting.
Compania deţine propria infrastructură transfrontalieă de fibră optică de 25Gbit/sec în Oradea cu conexiune de rezervă în Arad, prin care se conectează direct cu infrastructura GTS Central Europe. La nivel naţional GTS Telecom operează reţeaua MPLS cu o capacitate de transport de 10Gbit/sec şi topologie inel, prin care conectează 19 puncte de prezenţă. In Bucureşti GTS Telecom deţine şi operează reţeaua metropolitană de fibră optică de 2,5Gbit/sec şi reţeaua radio în banda 5,8GHz prin care acoperă integral oraşul.
Cristian Copilau
[t] 031-2.200.200
[f] 031-2.200.222
cristian.copilau@gtstelecom.ro