GTS CE lansează o reţea MPLS unică la nivel regional pentru clienţii din segmentul retail

BUCURESTI - 3 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

August 30, 2007 – GTS Central Europe (GTS CE), cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, anunţă punerea în funcţiune a reţelei regionale MPLS pentru clienţii din segmentul retail. Reţeaua MPLS acoperă toate ţările din regiune, în care grupul este prezent (Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia, Ungaria) şi are centrul operativ în Praga. Companiile cu operaţiuni pan-regionale şi /sau pan-Europene îşi vor putea conecta sediile locale şi regionale prin această reţea şi vor putea beneficia de servicii de telecomunicaţii performante, sigure şi eficiente.

Aceasta reprezintă lansarea unui produs de excepţie care asigură conectivitate trans-frontalieră pe o reţea unică, pan-regională, MPLS (Multi Protocol Label Switching). La nivel continental, cea mai mare parte a reţelelor MPLS internaţionale sunt de fapt reţele naţionale interconectate, în timp ce GTS Central Europe pune la dispoziţia clienţilor o singură reţea MPLS la scară pan-regională şi centru operaţional unic. Principalele beneficii tehnice şi finaciare puse la dispoziţia clienţilor sunt:
•Costuri reduse de operare (corespunzătoare operării unei singure reţele)
•Rutarea şi gestionarea traficului mult mai eficient şi mai robust (folosind un singur centru operaţional la nivel regional)
•Calitate sporită a serviciilor implementate
•Disponibilitate şi continutate sporite pentru serviciile de comunicaţii implementate
•Timpi reduşi de reparaţii şi întreţinere
•Monitorizare centralizată a performanţelor reţelei, servicii de mentenanţă realizate pro-activ

“Este relizarea şi lansarea unui produs de excepţie,” a comentat Stuart Evers, Chief Sales Officer la GTS CE. “A deţine şi opera o reţea MPLS, unică, care să asigure servicii de comunicaţii în toată regiunea, este o realizare deosebită. Clienţii noştri cereau de mai multă vreme realizarea unui astfel de proiect la scara Europei Centrale şi de Răsărit. Suntem mândri să le-o putem oferi. Inainte de lansare monitorizam o cerere importantă pentru acest produs, iar acest lucru ne face optimişti şi încrezători în creşterea rapidă a cererii din partea marilor companii regionale.”

Tamas Polgar, Chief Executive Officer al GTS CE, a adăugat: “Acesta este un eveniment notabil în dezvoltarea companiei şi evidenţiază foarte bine avantajul competitiv al acoperirii regioale a grupului. In nici una din ţările în care operăm nu suntem operatorul local dominant. Dar privind în afara tărilor luate în mod singular şi considerând scara regională a pieţei în care concurăm, situaţia se schimbă, iar GTS CE este operatorul major. Jucătorii dominanţi din ţările regiunii nu ar putea lansa un asemenea produs, iar aceasta ne dă statutul şi unicitatea pe piaţa regională. Obiectivul nostru major, este acum transmiterea acestor beneficii excepţionale la scară comerciala, către clienţii noştri.

”Realizarea şi implementarea unei astfel de reţele la nivel regional pune în evidenţă capabilităţile tehnice şi comerciale ale unui operator regional de talia GTS Central Europe.” a adăugat Dan Mihăescu CEO al GTS Telecom. ”Iar cu această ocazie GTS Central Europe îşi re-confirmă poziţia de lider regional pe piaţa operatorilor alternativi de telecomunicaţii.”

Printre utilizatorii reţelei regionale MPLS a GTS Central Europe, încă din faza de pilot, se numără şi compania Palace Cinemas. Acest client şi-a conectat cinematografele, sediile locale din Cehia, Slovacia şi Ungaria şi şi-a constituit un centru unic financiar-contabil şi de control la nivel regional.
In acest moment, MPLS este cea mai avansată şi mai sigură tehnologie pentru implementarea de reţele. Tehnologia asigură crearea de platforme unificate pentru comunicaţiile de date şi voce ale clienţilor, implementarea de reţele virtual private (IP VPN) securizate şi separate logic, pentru care să se asigure cel mai înalt nivel de calitate (Quality of Service -QoS) şi disponibilitate (Service Level Agreement -SLA).

Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană situate între Frankfurt şi Istanbul. Grupul deşine şi operează reţeaua regională MPLS de fibră optică pe care asigură implementarea de servicii fixe de voce, date, internet şi soluţii de bandă largă în principal pentru companii comerciale, carrieri de telecomunicaţii, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care grupul operează carrieri alternativi sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate grupul conectează furnizori de servicii în Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina.
GTS CE are peste 1500 de angajaţi şi a atins o cifră de afaceri de Eur 382mil cu venituri operative (EBITDA) de Eur 58,7mil în 2006.

Despre GTS Telecom

GTS Telecom este parte a GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional. Certificată ISO 9001 GTS Telecom furnizează cele mai stabile soluţii de comunicaţii din România, pe care le gestionează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end). Nivelul mediu de stabilitate al soluţiilor GTS Telecom în 2006 a fost de 99,85%, (sau în medie 788 minute de întrerupere).
Poziţionată ca Business AcceleratorTM GTS Telecom furnizează pe piaţa business soluţii de transport, comunicaţii de date TCP /IP, X.25 şi Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce şi hosting.
Compania deţine propria infrastructură transfrontalieră de fibră optică de 47,5Gbit/sec în Oradea cu conexiune de rezervă în Arad, prin care se conectează direct cu infrastructura GTS Central Europe. La nivel naţional GTS Telecom operează reţeaua MPLS cu o capacitate de transport de 25Gbit/sec şi topologie inel, prin care conectează 19 puncte de prezenţă. In Bucureşti GTS Telecom deţine şi operează reţeaua metropolitană de fibră optică de 2,5Gbit/sec şi reţeaua radio în banda 5,8GHz prin care acoperă integral oraşul.

Cristian Copilau
GTS Telecom
Marcom Manager
[t] +40 31 2.200.200