GTS Central Europe anunţă rezultatele financiare pentru anul 2009

BUCURESTI - 4 martie 2010

Comunicat tip General in IT&C

- GTS Central Europe (GTS CE) anunţă azi rezultatele financiare pentru anul încheiat la 31 dec 2009 şi raportează cel mai înalt nivel al EBITDA şi al fluxului de numerar (cash-flow) înregistrat de la înfiinţare. Compania continuă să-şi crească veniturile în segmentele serviciilor de comunicaţii de date, hosting şi colocare.

GTS Central Europe anunţă rezultatele financiare pentru anul 2009

Pentru exerciţiul financiar finalizat la 31 decembrie 2009, GTS Central Europe (GTS CE) anunţă rezultate financiare totale:

•Venituri totale €384,5m, în descreştere cu 12% faţă de 2008;
•EBITDA €86,0m, în creştere cu 11% faţă de exerciţiul anterior;
•Marginea EBITDA la 22%, comparativ cu 18% în 2008;
•Cashflow (EBITDA minus CAPEX) la €39,6m, în creştere cu 40% faţă de 2008.

GTS CE raportează rezultate financiare şi operative pozitive în urma evoluţiei pe o piaţa dificilă, marcată de criza economică globală. Începând cu 2005, anul în care compania a raportat prima dată cashflow pozitiv, indicatorii EBITDA şi cashflow au continuat să crească ajungând în 2009 la rate agregate de creştere (CAGR) de 17% şi respectiv 50%. Creşterea profitabilităţii în 2009 reflectă poziţionarea mixului de produse către servicii de comunicaţii de date şi servicii gestionate integral cu profitabilitate mai mare dublat de controlul sporit al costurilor şi de creşterea eficienţei, per ansamblu. In timp ce valoarea totală a veniturilor a scăzut în 2009 datorită deinvestirii produselor nestrategice şi micşorând ponderea serviciilor locale de voce comparativ cu 2008, GTS CE a continuat să crească în mod profitabil pe liniile serviciilor strategice de comunicaţii de date şi internet.


Adam Sawicki, CEO al GTS Central Europe: “Sunt foarte mulţumit de rezultatele financiare atinse în 2009. Am finalizat restructurarea completă a companiei prin crearea a şapte unităţi independente de business, orientate către client. Două unităţi nou create la nivel regional, “International Services” şi “Wholesale Voice” au rolul de a fructifica avantajul operaţional unic al scalei şi al amprentei regionale a reţelei pentru a servi mai eficient cererile carrier-ilor regionali, în timp ce, prin cele cinci unităţi de business locale ne concentrăm asupra corporaţiilor şi companiilor multinaţionale. Noua structură de business a grupului GTS CE integrează la nivel regional şi funcţiunile strategice de achiziţii (procurement) şi de comandă operativă a reţelei (INOC), ceea ce a condus la creşterea eficienţei, vizibilităţii şi responsabilităţii la nivelul întregii companii.”

Gerry Grace CFO al GTS Central Europe: “Anul 2009 este un an de succes pentru noi datorită numărului impresionant de instalări de noi servicii, în ciuda climatului macroeconomic dificil, incluzând aici şi contractul de furnizare de servicii a cărui valoare este de 8,5mil Euro.
Prin îmbunătăţirea condiţiilor macroeconomice regionale şi globale şi prin recalibrarea modelului nostru de business, GTS este extrem de bine poziţionată pentru a-şi continua evoluţia pe trendul de business profitabil pe care se găseşte.”

Despre GTS Telecom

Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană, din Frankfurt şi până în Istanbul. Reţeaua regională de fibră optică asigură furnizarea de servicii de comunicaţii de date IP, MPLS, DWDM, telefonie fixă, internet şi soluţii de bandă largă pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care compania operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconectează şi asigură servicii pentru operatori din Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina.
GTS CE are peste 1300 de angajaţi şi a atins o cifră de afaceri de Eur 436mil cu venituri operative (EBITDA) de Eur 77mil în 2008.

One Network - One region – One Offer
GTS Central Europe deţine şi operează o reţea extinsă de telecomunicaţii în europa centrala şi de răsărit prin care oferă clienţilor şi partenerilor servicii cu accesibilitate crescută şi acoperire extinsă în regiune. Ca unic brand cu portofoliu regional, clienţii noştri beneficiază de importante reduceri de costuri, servicii eficiente, relaţionare eficace, beneficii ce nu sunt posibile prin combinarea soluţiilor furnizate de mai mulţi operatori.


Despre GTS Telecom
Parte a GTS Central Europe şi poziţionată pe piaţă ca Business AcceleratorTM GTS Telecom instalează pe piaţa business soluţii de transport, comunicaţii de date MPLS, DWDM, SDH, TCP /IP, Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce, hosting şi colocare în DataCenter.
Compania, certificată ISO 9001, garantează contractual nivelul de calitate (SLA) al soluţiilor instalate, pe care le monitorizează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end).
Pe primele nouă luni ale anului 2009 nivelul mediu al SLA pentru toate soluţiile instalate, a fost de 99,91%.
Compania deţine propria infrastructură transfrontalieră de fibră optică direct interconectată cu reţeaua GTS Central Europe şi de aici până în nodurile de interconectare continentală din Frankfurt şi Vienna.


Cristian Copilău
GTS Telecom
Markom Manager
[t] 0312.200.200
[m] 0740-55.44.04

cristian.copilau@gtstelecom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gts-telecom/gts-central-europe-anunta-rezultatele-financiare-pentru-anul-2009