GTS Central Europe este pentru a doua oară 'Best CEE Wholesale Provider '

BUCURESTI - 19 noiembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

-GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional a primit distincţia “Best Central and Eastern Europe Wholesale Provider 2007'. Premiul a fost atribuit în 12 noiembrie a.c. de EuroMoney's Capacity Magazine, în Amsterdam, de un juriu constituit din analişti ai sectorului şi specialişti, reprezentanţi ai Yankee Group, Atlantic-ACM, Capacity Magazine. GTS Central Europe primeşte a doua oară această distincţie, prima dată fiind în noiembrie 2005 la Congresul Telecomunicaţiilor Europene.

GTS Central Europe este pentru a doua oară 'Best CEE Wholesale Provider '

Best CEE Wholesale Provider 2007 a fost atribuit în competiţie directă cu alţi operatori alternativi din regiune şi cu foste monopoluri naţionale de telecomunicaţii şi reprezintă o nouă recunoaştere a constanţei performanţelor tehnologice ale GTS, a viabilităţii strategiei grupului de extindere geografică şi de creştere a densităţii de acoperire a reţelei la nivelul regiunii central şi est europene.
Creşterea realizată prin investiţiile directe în tehnologii de acces, cuplată cu strategia de creştere prin achiziţii şi integrarea altor operatori alternativi din regiune, au creat bazele prin care grupul GTS Central Europe şi-a triplat practic în perioada 2005-2007, atât volumul vânzărilor cât şi EBITDA (profituri operative, calculate înaintea deducerii dobânzilor, taxelor, deprecierilor şi amortizărilor). Grupului GTS Central Europe este astfel într-o clară poziţie de leadership al sectorului operatorilor alternativi telecom din regiune.
'GTS a confirmat cu această ocazie nivelul de performanţă.' a spus Tamas Polgár, CEO for GTS Central Europe. 'Am creat o matrice sofisticată de produse şi de servicii de comunicaţii în reţea, iar cea mai mare parte a acestora este implementată pe reţeaua noastră regională de fibră optică. Am crescut astfel amprenta şi densitatea reţelei regionale, am dezvoltat extensiv şi intensiv baza de clienţi, iar veniturile pentru anul în curs sunt estimate la Euro 400 mil. ' a mai spus Tamás Polgár.
'Premiul Best Wholesale Provider 2007 confirmă pentru GTS Telecom, ca membru al GTS Central Europe, alegerea corectă şi excelenţa în execuţia strategiei axată pe calitate, în abordarea segmentelor de vârf ale pieţei.' a declarat Dan Mihăescu, CEO la GTS Telecom.

Despre Capacity Awards
Capacity Magazine Global Wholesale Telecommunications Awards este un eveniment anual ce recunoaşte eficienţa şi performanţa strategiilor şi tacticilor aplicate de jucători pe piaţa de servicii telecom şi care au condus la poziţionarea lor ca lideri ai industriei.
Capacity Awards premiază plusvaloarea adusă în business de inovaţia şi rapida evoluţie a pieţei. Juriul evenimentului este format din analişti, comentatori, editorialişti din companii de marcă precum Yankee Group, Atlantic-ACM, Capacity Magazine.


Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană situate între Frankfurt şi Istanbul. Grupul operează o reţea regională MPLS de fibră optică ce integrează magistrale naţionale, reţele metropolitane, centre de colocare şi hosting. Grupul GTS este principalul factor de consolidare regională, într-un proces continuu de extindere comercială şi geografică prin investiţiile directe realizate în reţeaua regională proprie.
Companiile grupului implementează servicii fixe de voce, date, internet, soluţii MPLS şi de bandă largă pentru persoane fizice, companii comerciale, carrier-i de telecomunicaţii, operatori mobili şi furnizori de conţinut.
Principalele ţări în care grupul operează carrier-i alternativi sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate strategice grupul conectează furnizori de servicii în Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina.
De curând GTS Central Europe a stabilit competenţe comerciale prin care serveşte clienţi strategici în Asia şi Caucaz, incluzând aici ţări ca Armenia, Azerbajian, Georgia, Khazahkstan şi Uzbekistan.

Despre GTS Telecom

Despre GTS Telecom
GTS Telecom este parte a GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional. Certificată ISO 9001 GTS Telecom furnizează cele mai stabile soluţii de comunicaţii din România, pe care le gestionează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end). Nivelul mediu de stabilitate al soluţiilor GTS Telecom în 2006 a fost de 99,85%, (sau în medie 788 minute de întrerupere).
Poziţionată ca Business AcceleratorTM GTS Telecom furnizează pe piaţa business soluţii de transport, comunicaţii de date TCP /IP, X.25 şi Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce şi hosting.
Compania deţine propria infrastructură transfrontalieră de fibră optică de 47,5Gbit/sec în Oradea cu conexiune de rezervă în Arad, prin care se conectează direct cu infrastructura GTS Central Europe. La nivel naţional GTS Telecom operează reţeaua MPLS cu o capacitate de transport de 25Gbit/sec şi topologie inel, prin care conectează 19 puncte de prezenţă. In Bucureşti GTS Telecom deţine şi operează reţeaua metropolitană de fibră optică de 2,5Gbit/sec şi reţeaua radio în banda 5,8GHz prin care acoperă integral oraşul.

Cristian Copilau
cristian.copilau@gtstelecom.ro
cristian.copilau@gtstelecom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gts-telecom/gts-central-europe-este-pentru-a-doua-oara-best-cee-wholesale-provider