GTS restructurează reţeaua Ethernet regională

BUCURESTI - 8 decembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

–GTS Central Europe (GTS CE), GTS Central Europe, unul din cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Răsărit, pe fondul cererii în creştere de servicii Ethernet, a lansat un plan de restructurare a infrastructurii sale regionale, cu scopul de a furniza servicii Ethernet. Reorganizarea reţelei GTS Central Europe va avea ca rezultat crearea unei noi reţele Ethernet, complet nouă, a cărei acoperire va respecta amprenta existentă cu acoperie în Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia, Ungaria. Noua infrastructură va permite lansarea şi poziţionarea pe piaţă a unui portofoliu de servicii Ethernet prin care să poată fi oferite clienţilor flexibilitate şi viteze crescute de comunicaţii.

GTS restructurează reţeaua Ethernet regională

Planul de restructurare a reţelei a fost lansat în luna noiembrie a acestui an şi are ca obiectiv, pentru primele trei luni, instalarea unui număr de 15 noduri Ethernet situate în cele mai importante oraşe europene. Obiectivul final al proiectului este punerea în funcţiune, până la finele anului 2011, a unui număr de minim 450 de noduri Ethernet pe reţeaua regională GTS de fibră optică. Proiectul mai include deschiderea de puncte de interconectare continentale în locaţiile din Frankfurt şi Vienna, prin care să fie asigurată cooperarea cu carier-ii internaţionali. Lansarea şi poziţionarea pe piaţă a unui portofoliu de servicii GTS Ethernet este planificată până la mijlocul anului 2010.

Folosind tehnologii de ultimă generaţie, GTS extinde capabilităţile serviciilor oferite şi pune la dispoziţia clienţilor servicii de telecomunicaţii cu viteze crescute, cu utilizare simplă, dar mai ales eficiente (cost-effective). Serviciile GTS Ethernet vor avea viteze de comunicaţii de până la 10 Gigabit Ethernet (GigE), ceea ce va permite clienţilor utilizarea şi dezvoltarea de aplicaţii rapide, dedicate nevoilor şi preferinţelor proprii. La nivelul reţelei, continuitatea şi accesibilitate furnizării serviciilor vor continua să fie dintre cele mai ridicate, cu servicii de asistenţă tehnică 24 h x 7, monitorizare, diagnostic şi management centralizate pentru serviciile furnizate clienţilor.

Proictul Ethernet cuprinde, la nivel comercial, lansarea a două noi servicii de comunicaţii. Primul, GTS Ethernet Line, va pune la dispoziţia clienţilor o conexiune Ethernet puct-la-punct, cu viteză garantată de până la 10 GigE. Al doilea serviciu este GTS Ethernet NNI (Network-to-Network Interface) prin care se echipează un nod central de interconectare a circuitelor GTS Ethernet Line şi care va permite partenerilor GTS să-şi extindă, prin intermediul reţelei GTS Carrier Ethernet, gradul de acoperire al propriei reţele.
Intr-o fază ulterioară a proiectului, GTS plănuieste lansarea de servicii GTS Ethernet LAN.

“Până în acest moment am oferit clienţilor noştri acoperire Ethernet în mod individualizat, la nivelul fiecărei ţări.” a comentat dl. Adam Sawicki, CEO al GTS CE. “Având propria reţea regională cu acoperire în toate cele 5 ţări şi având un portofoliu coerent de servicii Ethernet, GTS poate asigura clienţilor cu locaţii multinaţionale, multiple mijloace prin care aceştia să-şi poată gestiona mai eficient propriile platforme de comunicare, având la dispoziţie servicii de mare viteză pentru transmisiile de date, voce şi video. Ne aşteptăm ca începând cu mijlocul anului următor, afacerile pe segmentul Ethernet să crească cu mai mult de 20% anual. Este primul an în care GTS poziţionează pe piaţă un serviciu Ethernet unificat şi suntem optimişti în ceea ce priveşte modul în care va fi primit şi va reuşi să răspundă exigenţelor clienţilor.”

”Realizarea şi implementarea unei reţele Ethernet la nivel regional pune în evidenţă capabilităţile tehnice şi comerciale ale unui operator regional de talia GTS Central Europe.” a adăugat Dan Mihăescu CEO al GTS Telecom. ”Cu această ocazie GTS Central Europe îşi re-confirmă poziţia de lider regional pe piaţa operatorilor alternativi de telecomunicaţii.”


Despre GTS Telecom

Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană, din Frankfurt şi până în Istanbul. Reţeaua regională de fibră optică asigură furnizarea de servicii de comunicaţii de date IP, MPLS, DWDM, telefonie fixă, internet şi soluţii de bandă largă pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care compania operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconectează şi asigură servicii pentru operatori din Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina.
GTS CE are peste 1300 de angajaţi şi a atins o cifră de afaceri de Eur 436mil cu venituri operative (EBITDA) de Eur 77mil în 2008.

One Network - One region – One Offer
GTS Central Europe deţine şi operează o reţea extinsă de telecomunicaţii în europa centrala şi de răsărit prin care oferă clienţilor şi partenerilor servicii cu accesibilitate crescută şi acoperire extinsă în regiune. Ca unic brand cu portofoliu regional, clienţii noştri beneficiază de importante reduceri de costuri, servicii eficiente, relaţionare eficace, beneficii ce nu sunt posibile prin combinarea soluţiilor furnizate de mai mulţi operatori.


Despre GTS Telecom
Parte a GTS Central Europe şi poziţionată pe piaţă ca Business AcceleratorTM GTS Telecom instalează pe piaţa business soluţii de transport, comunicaţii de date MPLS, DWDM, SDH, TCP /IP, Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce, hosting şi colocare în DataCenter.
Compania, certificată ISO 9001, garantează contractual nivelul de calitate (SLA) al soluţiilor instalate, pe care le monitorizează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end).
Pe primele nouă luni ale anului 2009 nivelul mediu al SLA pentru toate soluţiile instalate, a fost de 99,91%.
Compania deţine propria infrastructură transfrontalieră de fibră optică direct interconectată cu reţeaua GTS Central Europe şi de aici până în nodurile de interconectare continentală din Frankfurt şi Vienna.


Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi
Cristian Copilău
GTS Telecom
[t] 0312.200.200

cristian.copilau@gtstelecom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gts-telecom/gts-restructureaza-reteaua-ethernet-regionala