Rezultatele financiare ale GTS Central Europe se situează şi în 2008 pe trendul istoric de creştere

BUCURESTI - 3 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

– GTS Central Europe, cel mai important operator regional de telecomunicaţii (GTSCE), raportează pentru 2008 venituri totale de 436 mil. Euro, în creştere cu 10,1% faţă de nivelul din 2007 şi venituri operative (EBITDA) de 77 mil. Euro, în creştere cu 8,5% faţă de 2007.

Performanţa financiară atinsă de GTS în 2008 este cel mai bun rezultat al companiei din întreaga sa istorie de peste 15 ani. Acest rezultat financiar întăreşte poziţia de lider regional deţinută de GTS pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii din centrul şi estul Europei. La nivelul întregului exerciţiu, creşterea cifrei de afaceri şi a veniturilor operative a fost susţinută atât de creşterea importantă, cu peste 19%, a veniturilor din servicii de comunicaţii de date internaţionale, cât şi de investiţiile importante realizate în infrastructura operativă (CAPEX), cifrate în 2008 la peste 49 mil. Euro.
Comentând rezultatele financiare obţinute, Adam Sawicki, CEO al grupului, spunea ca “în pofida climatului macroeconomic în continuă deteriorare, 2008 a fost un an excepţional, iar rezultatele obţinute asigură o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară, continuă, a grupului. Intărirea echipei de management, împreună cu aplicarea la nivelul grupului a unor programe de eficientizare operaţională, ne vor permite să ne concentrăm competenţele pentru atingerea poziţiei de furnizor preferat de soluţii de telecomunicaţii, atât pentru companii multinaţionale cât şi pentru alţi furnizori de servicii telecom din centrul şi estul Europei”.
Gerald Grace, CFO al GTSCE, nota că “la nivel de grup vom continua să ne concentrăm atenţia pe cash flow. In 2008, nivelul de csah flow operativ a atins valoarea de Euro 28 mil., ceea ce reprezintă o creştere organică de 45% faţă de anul anterior”.
In Romania GTS Telecom şi-a menţinut poziţia de lider de calitate pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii şi a raportat pentru întreg anul 2008 venituri totale de 19,07 mil. Euro, în creştere cu 18,2% faţă de nivelul de 16,17 mil. Euro din 2007. Veniturile operative (EBITDA) realizate de GTS Telecom s-au cifrat la 4,8 mil. Euro în 2008, în creştere cu 23,1% faţă de valoarea de 3,9mil. Euro din 2007.
'Strategia noastră are ca obiectiv prioritar continuarea dezvoltării intensive, în primul rând prin fructificarea oportunităţilor şi a excepţionalei noastre sinergii regionale.' a spus Dan Mihăescu, Country Manager GTS Telecom.

Despre GTS Telecom

Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană, din Frankfurt şi până în Istanbul.
La începutul anului 2008 grupul GTS CE a fost achiziţionat de un consorţiu de fonduri private de investiţii din care fac parte Columbia Capital, M/C Venture Partners şi Innova Capital.
Reţeaua regională MPLS de fibră optică asigură implementarea de servicii fixe de voce, comunicaţii de date, servicii internet şi soluţii de bandă largă, în principal pentru companii comerciale, carrieri de telecomunicaţii, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care grupul operează carrieri alternativi sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate grupul conectează furnizori de servicii în Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, ţările baltice, Ucraina. GTS CE are peste 1500 de angajaţi şi a încheiat anul 2007 cu o cifră de afaceri consolidată de 396 milioane Euro şi EBITDA de 71 mil Euro.

Despre GTS Telecom
GTS Telecom este parte a grupului GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ la nivel regional de servicii de comunicaţii de date, voce şi hosting pentru piaţa business, cu operaţiuni în Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Compania furnizează cele mai stabile soluţii de comunicaţii din România pe care le gestionează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end).
Gama de servicii GTS Telecom cuprinde soluţii de transport, SDH, DWDM, comunicaţii de date MPLS, TCP /IP, X.25 şi Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce şi hosting.

GTS Telecom deţine şi operează în Bucureşti o reţea metropolitană cu o capacitate de transport de 70Gbit/sec. Infrastructura naţională este reţeaua MPLS cu o capacitate de transport de 72,5Gbit/sec şi topologie inelară, direct conectată prin reţeaua transfrontalieră de 100Gbit/sec cu infrastructura GTS Central Europe.

GTS Telecom deţine în Bucureşti propriul DataCenter, conectat direct pe inelul metropolitan de fibră optică din Bucureşti. Infrastructura asigură mediul fizic protejat, fiabil şi scalabil, pentru ca serverele şi aplicaţiile clienţilor să funcţioneze fără întreruperi.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi

Cristian Copilău
GTS Telecom
Marcom Manager