Cum sa lansezi o campanie Adwords de succes in 2018

BUCURESTI - 29 iunie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

Google Adwords este una din cele mai avansate platforme de advertising. Daca ai facut pana acum publicitate prin campanii Google AdWords, atunci stii bine ca sunt multe optiuni de targetare, iar solutia optima este la cateva testari distanta. Cu toate astea, este usor sa te pierzi in detalii cand ai foarte multe optiuni. In acest articol, vei afla cum sa eviti erorile ce te-ar putea costa sute sau chiar mii de lei.

Desigur, poti apela oricand la o agentie de marketing online specializata in maximizarea profiturilor prin promovarea pe Google (SEO + PPC).

 

Un cont bine-structurat

Un cont bine-segmentat cu multe grupuri de ad-uri poate reduce cu mult CPA-ul (Cost-Per-Acquisition). Cheia unui cont bine structurat este relevanta. Cuvintele cheie, ad-urile si grupurile de ad-uri aferente fiecarei campanii trebuiesc segmentate in functie de intentia cumparatorului.

 

Incepe cu ad-urile de search

Adurile afisate in motorul de cautare sunt mai eficiente decat adurile de display. Practic, adurile de search apar chiar dupa ce utilizatorul a cautat un anumit rezultat. Adurile de display apar pe alte siteuri si il distrag pe user de la scopul pentru care a accesat siteul respectiv.

 

Buget mic la inceput

Atunci cand pornesti o campanie AdWords, este greu sa determini cat trafic vei primi si cat de repede se va consuma bugetul. Nu vrei sa te trezesti ca ai cheltuit o multime de bani intr-un timp scurt fara a vedea rezultate. De aceea este bine sa incepi cu o suma mica la inceput, mai ales daca Google Adwords este ceva nou pentru tine. Pentru campaniile unde selectezi manual CPC-ul, ar fi bine sa incepi cu un CPC cat se poate de scazut. Il poti creste pe parcurs in functie de rezultate.

 

Scrisul persuasiv este important

Abilitatile de copywriting reprezinta partea cea mai importanta a unei campanii de AdWords. Are scop dublu: atragerea potentialilor clienti si descurajarea clicurilor venite din partea “curiosilor”. Nu poti fi sigur de eficienta optima a unui ad pana cand nu ai incercat si alternative. In prima faza, cel mai bine ar fi sa testezi doua idei total diferite, apoi sa vezi ce optiune merita testata mai departe. Pentru campaniile de display, va trebui sa fii foarte atent la pozele pe care le alegi. Acestea trebuie sa starneasca emotii si sa fie originale pentru a te diferentia de competitie. La fel ca in cazul textelor, imaginile trebuiesc testate la inceput.

 

Foloseste taguri pentru a monitoriza conversiile

Testarea si monitorizarea nu sunt optiuni daca vrei sa ai succes cu Google Adwords. In majoritatea cazurilor, atunci cand pornesti o campanie noua, CPA-urile initiale vor fi mai mari decat cele dorite. Testarea cuvintelor cheie , adurilor si CPC-urilor te va ajuta sa ajungi la cel mai rentabil rezultat. Tag-urile de conversie AdWords inserate pe paginile de confirmare a comenzii iti dau posibilitatea sa vezi ce anume functioneaza din strategia ta si ce nu.

 

Seteaza campanii in functie de mobil sau desktop

Tot mai multa lume foloseste mobilul pentru a efectua cautari pe Google si a face cumparaturi online. Ai face o greseala sa asumi ca aceeasi abordare va avea rezultate optime pentru ambele tipuri de trafic. O campanie pe acelasi cuvant cheie poate avea texte sau imagini diferite in functie de dispozitiv.

 

Seteaza cuvintele cheie negative

Cu cat mai putin restrictiv esti in aceasta privinta, cu atat vor fi mai multe clicuri venite din long-tailuri irelevante pentru afacerea ta.

 

Urmeaza acesti pasi si vei fi scutit de timpul pierdut pentru a repara greselile, dar mai ales de pierderile nenecesare din bugetul tau de marketing pe 2018.

Adevaratii maestri ai online-ului folosesc PPC pentru a testa conversiile pe cuvinte cheie si strategia de optimizare SEO pentru a-si cimenta pozitiile pe cuvintele respective.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gun-media1/cum-sa-lansezi-o-campanie-adwords-de-succes-in-2018