Eticheta cadourilor: Cum sa oferi un cadou

BUCURESTI - 5 octombrie 2018

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Eticheta cadourilor si de ce trebuie sa tii cont atunci cand oferi cadouri prietenior, colegilor sau rudelor.

Eticheta in orice situatie sociala este bazata pe trei principii fundamentale, si anume respectul, aprecierea si sinceritatea fata de restul persoanelor. Expertii spun ca “eticheta presupune importanta acordata calitatii interactiunilor sociale si dorinta de a crea o atmosfera placuta.” In unele cazuri, nu este necesar sa faci cadouri extravagante, atat timp cat cadoul starneste emotii in sufletul celui care primeste. In alte situatii, precum cele din lumea corporate, cadourile capata o conotatie mai oficiala, iar eticheta este un pic altfel decat in cazul aniversarii unui prieten sau unei prietene.

Asadar, eticheta este mai putin vorba despre felul in tinem furculita in mana si mai mult despre a emana energie pozitiva si a tine cont de celelalte persoane cu care ai contact.

Cum sa faci un cadou atunci cand esti invitat la cineva acasa

Daca esti invitat la ziua cuiva acasa, este absolut necesar sa aduci un mic cadou drept multumire. Nu trebuie sa fie ceva extravagant, ci trebuie sa aiba insemnatate pentru sarbatorit sau sarbatorita. Cheia este sa daruiesti din generozitate, si nu din obligatie.

Iata cateva idei de mici atentii pe care le poti darui atunci cand esti in vizita:

Dulciuri – Aici va trebui sa apelezi la memorie si sa te gandesti ce dulciuri prefera persoana respectiva. Poate ati iesit o data la o cofetarie si a comandat un anumit fel de prajitura. A-i darui prajitura aceea ii va reaminti de acel moment.

Flori – Daca este vorba de o sarbatorita, cu florile nu vei da gres. Vei avea parte de puncte bonus daca nimeresti si florile preferate (pentru asta, ai putea sa intrebi pe prietenele ei apropiate). Daca vrei sa ii faci viata mult mai usoara, ii poti darui si o vaza in care sa le puna.

Vin – Desi cel mai probabil nu vei da gres cu aceasta alegere, este posibil ca persoana respectiva sa nu fie mare fan alcool. Daca o cunosti destul de bine si stii preferintele in materie de vin (sec, demisec, demidulce sau dulce), cu atat mai bine!

Atentie..

Cand esti invitat la ziua cuiva, lucrurile sunt in alb sau in negru. Nu exista cale de mijloc, si anume acel raspuns vag ce contine cuvantul “poate”. Asta poate fi inteles ca esti indecis daca vrei sau nu sa participi la ziua lor, iar asta este un mod nu foarte bun de a-ti arata recunostinta fata de invitatia sarbatoritului sau sarbatoritei

Cadourile in general

Cliseele se numesc astfel pentru ca, de regula, acestea sunt adevaruri general acceptate. Poate cel mai vechi cliseu legat de cadouri este ca “gestul conteaza”, iar acest lucru este complet adevarat.

Daca vrei cu adevarat ca “gestul sa conteze”, va trebui sa fii autentic in aceasta privinta. Stoarce-ti un pic mintea si depune un pic de efort. Acel efort poate face un cadou pe care ai dat 30 de lei mai valoros decat un vin rosu la 150 de lei.

Gift carduri – Nu este nimic in neregula cu ele, insa fara a fi insotite si de ceva personal, pot parea cam seci. De exemplu, poate stii ca ii place un anumit brand de haine, insa nu vrei sa te risti sa-i iei ceva ce i-ar putea fi mic sau nu pe gustul sau.

Tine minte ca, in orice circumstanta te-ai afla, a avea bune maniere nu inseamna sa te conformezi unor reguli pe care nu le intelegi, ci a te pune in locul altor persoane si a-i face sa se simta confortabil in prezenta ta. Daca doresti sa oferi mai multe obiecte sub forma unui “pachet”, un cos cadou este metoda ideala de ambalare, iar Giftsolution iti pune la dispozitie o gama variata din care poti alege.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gun-media1/eticheta-cadourilor-cum-sa-oferi-un-cadou