10 locuinte vor fi construite in doar 5 zile pe santierul Habitat din Beius

Beius - 6 octombrie 2009

Comunicat tip General in Social

Lucrarile de constructie continua si astazi la Beius, Bihor in cadrul proiectului BIG BUILD’09. 10 case vor fi construite intr-o saptamana pentru 10 familii dezavantajate bihorene, cu sprijinul a peste 250 de voluntari romani si internationali.

Pe santierul Habitat din Beius, „muzica” ciocanelor a inceput sa se auda dis-de-dimineata. Desi sunt peste 250 de oameni prezenti, dintre care majoritatea din Irlanda de Nord, voluntarii si cele 10 familii beneficiare au format inca de ieri o adevarata echipa. Voluntarii, alaturi de personalitatile prezente pe santierul BIG BUILD, au lucrat sustinut astfel incat au avansat lucrarile de constructie cu jumatate de zi fata de programul initial stabilit. Cele 8 ore de munca pe santier au fost rasplatite la sfarsitul programului cu imaginea celor 10 locuinte ridicate de la fundatie pana la acoperis.

Astazi se lucreaza la izolatia termica, tencuieli si se va monta tigla pe acoperisul caselor.

Evenimentul de constructie din Beius, judetul Bihor, reprezinta in acelasi timp cea mai mare sarbatoare europeana a Zilei Mondiale a Locuirii, celebrata anual la inceputul lunii octombrie. Saptamana aceasta, vor fi ridicate locuinte decente si sigure pentru viitorul unor familii tinere ai caror membri au crescut in orfelinatele de stat fara sa aiba ocazia de a avea un camin.

BIG BUILD sarbatoreste in acelasi timp 15 ani de implicare Habitat Irlanda de Nord în construirea de locuinte, comunitati si sperante in intreaga lume si de strans parteneriat si sprijin acordat programului romanesc pina acum, prin prezenta celor 200 de voluntari nord-irlandezi care lucreaza pe santierul Habitat Beius. Alaturi de ei lucreaza astazi echipe de voluntari din partea a doi sponsori de eveniment, RBS si Lafarge.

“Imi place atmosfera de santier, mai ales ca suntem atat de multi. Este placut pentru ca si lucram dar in acelasi timp ne si simtim foarte bine. Familia pe care o ajutam lucreaza alaturi de noi.” a afirmat Chris Fontanesi, voluntar Corpul Pacii.

Big Build ‘09 este un eveniment important al ţărilor europene afiliate organizaţiei Habitat for Humanity. Pentru a promova solidaritatea între ţările din Europa şi lupta împotriva locuinţelor sărăcăcioase, numeroase personalităţi din România şi Irlanda de Nord vor sprijni in continuare acest eveniment şi vor voluntaria pe şantierul Habitat de la Beiuş. Maine, in cea de-a treia zi de BIG BUILD, sunt asteptati sa voluntarieze pe santier sportivi romani celebri si politicieni din tara noastra si Irlanda de Nord.

Sponsori de eveniment: Fundaţia Vodafone România, RBS, Lafarge, Adeplast, Aviv Imobiliare
Parteneri media: Crisana, TVS, Radio Transilvania, Web2Dev

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/habitat-for-humanity-romania/10-locuinte-vor-fi-construite-in-doar-5-zile-pe-santierul-habitat-din-beius