A început construcţia unei locuinţe pentru persoanele defavorizate din jud.Giurgiu

Giurgiu - 19 octombrie 2009

Comunicat tip General in Social

Asoaciatia Habitat for Humanity Romania impreuna cu Fundaţia Comber au demarat un proiect de construcţie a unei locuinţe protejate în care vor locui 8 persoane cu deficienţe mentale şi asociate. Construcţia cu suprafaţa de 170 mp este proiectată special pentru nevoile celor 8 beneficiari şi va avea 4 dormitoare, o bucătărie, o cameră de zi şi trei băi dotate cu echipament special.

Proiectul este finanţat de către Fundaţia Comber şi Habitat şi se desfăşoară cu sprijinul autorităţilor locale din comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu şi al Fundaţiei Western Union. Scopul proiectului este de a oferi şansa la o viaţă decentă în comunitate pentru 8 persoane cu dizabilităţi profunde. Totodată, această locuinţă va demonstra că şi persoanele cu dizabilităţi mentale şi asociate pot trăi în mijlocul semenilor lor, fără a fi segregaţi în instituţii în care deseori sunt private de drepturi fundamentale.

,,Asociaţia Habitat a luat fiinţă în baza convingerilor că fiecare bărbat, femeie şi copil, fără nici un fel de discriminare, trebuie să locuiască în siguranţă şi cu demnitate. Credem că Dumnezeu doreşte ca şi persoanele cu dizabilităţi să aibă acces egal la locuire decentă şi să se bucure de speranţă în viaţă’’ a declarat Adrian Ciorna, preşedintele Habitat for Humanity România.

Lucrările de construcţie au demarat în luna septembrie a acestui an, iar la 1 octombrie, fundaţia locuinţei era deja gata. În aceste zile, o primă echipă de voluntari internaţionali din top-management Western Union au ajutat la construcţia şi montarea pereţilor acestei locuinţe.

Beneficiarii vor fi îngrijiţi şi se vor afla sub supraveghere permanentă în cadrul Fundaţiei Comber în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu, beneficiind astfel de servicii adecvate nevoilor lor: îngrijire specializată permanentă, activităţi educaţionale, dezvoltarea abilităţilor sociale şi de comunicare, activităţi gospodăreşti.

“E pentru a doua oară când echipa Western Union se implică într-un proiect de voluntariat alături de Habitat for Humanity. Pentru proiectul de anul acesta, de la Izvoarele, echipa noastră de voluntari a fost de 17 persoane, venite din 10 ţări din întreaga lume. Cu toţii am avut dorinţa de a contribui personal la ajutorarea unor oameni care chiar au nevoie de suportul semenilor. Experienţa a fost minunată pentru că am trăit satisfacţia rezultatului vizibil imediat”, a declarat Alexandru Bădulescu, Country Director Western Union România şi Bulgaria.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/habitat-for-humanity-romania/a-inceput-constructia-unei-locuinte-pentru-persoanele-defavorizate-din-jud-giurgiu