BIG BUILD 2010: după numai 5 zile de construcţie, 12 familii vor avea o casă nouă

BUCURESTI - 1 octombrie 2010

Comunicat tip General in Social

•12 locuinţe noi pentru familii defavorizate vor fi ridicate în doar 5 zile la Beiuş, judeţul Bihor, cu ajutorul a 150 de voluntari nord-irlandezi și români;
•Proiectul Big Build 2010 este deja la a doua ediție și marchează Ziua Mondială a Locuirii, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite încă din 1986;
•Numeroase personalităţi din România şi Irlanda de Nord vor participa la lucrările de construcţie din proiect ca un gest de solidaritate cu zecile de mii de familii din România care trăiesc în condiții inumane și au nevoie urgentă de ajutor.

Între 4 şi 8 octombrie 2010, la Beiuş, judeţul Bihor, voluntari, personalităţi din România şi din lume, se vor reuni sub acoperişul unui amplu eveniment de construcţie rapidă, BIG BUILD 2010.

12 locuinţe noi vor fi ridicate în numai 5 zile pentru familii și tineri dezavantajaţi care locuiesc în condiții foarte grele.

Lansarea proiectului BIG BUILD va avea loc luni 4 octombrie, Ziua Mondială a Locuirii și sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni a lunii octombrie, în întreaga lume. Această zi a fost desemnată oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite cu scopul de a atrage atenția asupra stării precare a comunităților în care trăim şi asupra dreptului fundamental al omului la o locuință sănătoasă şi decentă.

Cei 150 de voluntari din Irlanda de Nord dar și din țara noastră, vor începe lucrările de construcție luni dis-de-dimineață, alături de beneficiarii acestui ambițios proiect, pentru ca cele 12 locuințe să fie gata până la sfârșitul săptămânii.

„Le mulțumesc din suflet tuturor celor care mă vor ajuta să-mi construiesc casa. Lecția pe care am învătat-o de la ei e importantă și n-o voi uita niciodată: tot timpul voi încerca să-i ajut și eu pe cei care au nevoie sprijinul meu, de cite ori voi avea ocazia!”a spus Zoltan Kiss, unul dintre beneficiarii Big Build 2010, care a crescut în orfelinat și niciodată nu a cunoscut sensul cuvântului, “acasă”.

Big Build a devenit cel mai important eveniment anual al Habitat for Humanity România. Anul trecut, în aceiași comunitate bihoreană, peste 200 de voluntari români și internaționali au ridicat 10 locuințe în numai 5 zile, alături de beneficiarii proveniți din orfelinate, de personalitați ale sportului românesc, de diplomați și de politicieni din Europa occidentală și România.

“Mi-a plăcut tare mult atmosfera de șantier pe parcursul celor 5 zile foarte obositoare, dar atât de încărcate cu emoții. Am fost mulți, am lucrat susținut și ne-am simțit cu toții, extraordinar. Am cunoscut familia care locuiește acum în casa ridicată și cu ajutorul meu, pentru că a lucrat cu noi pe durata proiectului.” îşi aminteşte Ian Caddell, voluntar Big Build 2009.

La nivel global, numărul oamenilor care locuiesc în condiții de sărăcie extremă depășește astăzi 1miliard și, conform estimărilor, va depăși 2 miliarde până în anul 2030. Pentru a promova solidaritatea între ţările din Europa şi lupta împotriva locuirii sărăcăcioase și de data aceasta Habitat for Humanity va promova solidaritatea, spiritul de într-ajutorare şi voluntariatul în beneficiul familiilor defavorizate din țara noastră.

Sponsori de eveniment: Lafarge, Fundaţia Vodafone România, Saint-Gobain, Adeplast, Candore, Gealan, Celestica
Parteneri media: Crișana, Magic FM, Zile și Nopți

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/habitat-for-humanity-romania/big-build-2010-dupa-numai-5-zile-de-constructie-12-familii-vor-avea-o-casa-noua