Daimler Financial Services construieşte pentru o familie defavorizată din Oarja

Pitesti - 13 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Social

O echipă mixtă formată din angajaţi Daimler Financial Services din România, Ungaria şi Germania, voluntariază pe şantierul Habitat for Humanity pentru o familie defavorizată din localitatea Oarja –Piteşti, judeţul Argeş.

Cei 50 de voluntari se află pentru prima oară pe un şantier alături de organizaţia non-profit Habitat for Humanity România. Proiectul de voluntariat face parte din programul social „Day of Caring”, program celebrat anul acesta pentru a treia oară de către Daimler Financial Services. De data aceasta, angajaţii Daimler întind o mână de ajutor unei familii nevoiaşe din Oarja, Piteşti.

Familia Bădoi are o fetiţă de doi anişori şi doi gemeni, în vârstă de un an. De când s-au căsătorit, Marius şi Ionela au stat împreună numai în chirie sau în locuinţa devenită neîncăpătoare a parinţilor, alături de cei patru fraţi ai Ionelei. Marius lucrează într-un depozit de marfă iar soţia sa are grijă de cei trei copii. La sfârşitul fiecărei săptămâni, cei doi soţi lucrează cu familia la câmp. Din cauza veniturilor mici, cei doi tineri nu pot oferi fără ajutor un trai decent copiilor lor.

„Locuinţa nu este un lux – este o necesitate pentru orice viaţă normală. Doar o locuinţă simplă, curată şi decentă, un loc pe care să-l poţi numi „acasă” îţi va da liniştea şi siguranţa necesară dezvoltării şi construirii vieţii tale. De aceea Habitat for Humanity România desfăşoară o activitate atât de susţinută în direcţia eliminării locuirii sărăcăcioase. Iar motorul acestei activităţi de suţinere socială este pe de o parte nevoia mare în care se află încă mulţi oameni năpăstuiţi de soartă, dar pe de altă parte, motivaţia vine şi din deschiderea şi altruismul pe care Habitat l-a găsit la companiile partenere care au decis să ne ajute în misiunea noastră. Mulţumim Daimler Financial Services pentru că a înţeles să ajute în modul cel mai direct şi creştin cu putinţă: prin voluntariatul depus în sprijinul familiilor nevoiaşe. Împreună cu ele şi alături de Habitat, Daimler Financial Services construieşte nu doar o casă, ci clădeşte speranţa unei vieţi binecuvântate,” a spus Emil Olteanu, director executiv al Habitat for Humanity România.