GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ şi Habitat for Humanity România reabilitează casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor
BUCURESTI - 25 septembrie 2013
Comunicat tip General in ONG, Social
GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ, Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor au semnat un parteneriat pentru susţinerea programului social „Totul începe acasă”.
SOS Satele Copiilor deţine un ansamblu de locuinţe sociale în Bucureşti în cadrul căruia oferă servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS). În cadrul satului sunt 12 locuinţe familiale active, fiecare găzduind o familie socială.
Parteneriatul constă în dezvoltarea unui program de îmbunătăţire a eficienţei energetice pentru casele sociale din cadrul SOS Satele Copiilor, clădiri ce se află într-o stare avansată de degradare. Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani (2013-2014) şi implică o contribuţie financiară din partea GDF SUEZ Energy România şi a Fundaţiei GDF SUEZ de 300.000 de euro.
Programul răspunde nevoii crescute de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru cei 134 de beneficiari: copiii din cadrul SOS Satele Copiilor, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.
Prin intermediul acestui program, în urma analizei nevoilor, vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări pentru cele 12 case sociale: înlocuirea învelitorii de acoperiş, izolaţia termică a acoperişului şi a mansardei/podului, montarea de sisteme de contorizare individuală pentru fiecare casă familială, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor vechi, izolaţia exterioară a caselor, înlocuirea centralelor existente.
Pe lângă componenta de reabilitare, programul include şi o campanie educaţională menită să schimbe obiceiurile angajaţilor şi ale copiilor din cadrul satului în ceea ce priveşte consumul de energie şi necesitatea economiei de energiei pentru reducerea costurilor cu încălzirea.
,,Eficienţa energetică este o axă prioritară pentru companie şi ne bucurăm că putem susţine acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor şi Habitat for Humanity. Proiectul se înscrie în axa Grupului GDF SUEZ de a susţine, pe de o parte, categoriile vulnerabile şi pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficienţă energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. În cadrul acţiunilor de reabilitare a caselor sociale vor fi implicaţi şi angajaţii companiei, continuând tradiţia voluntariatului colegilor noştri în cadrul unor programe de responsabilitate socială. Acest proiect face parte din platforma de responsabilitate socială Energie pentru fapte bune pe care compania o lansează cu această ocazie’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.
“Având în vedere obiectivul comun al organizaţiilor noastre, de a îmbunătăţti condiţiile de locuire pentru cât mai mulţi copii sau familii sărace, acest parteneriat este unul cu beneficii de ambele părţi, deoarece împreună putem sprijini un număr mai mare de copii sau familii aflate în situaţii de risc, ce nu beneficiază de condiţii de locuire decente, impactul comunitar fiind unul de mai mare amploare. Modelul de îngrijire al SOS Satele Copiilor România presupune existenţa unei infrastructuri de amploare ce necesită investiţii permanente pentru a menţine nivelul de confort şi siguranţă pe care noi îl oferim copiilor aflaţi în plasament şi mamelor SOS ce locuiesc în casele familiale, case care alcătuiesc Satele SOS. Alăturarea eforturilor Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor România are drept prim rezultat concret finanţarea proiectului de renovare exterioară (termoizolare) a cladirilor din SOS Satul Copiilor Bucureşti, de către GDF SUEZ Energy România şi Fundaţia GDF SUEZ, proiect care începe în aceasta toamnă”, spune Mirela Lavric, Director Naţional SOS Satele Copiilor România.
„Echipa Habitat for Humanity România este deosebit de onorată şi bucuroasă că poate lucra în Bucureşti, după ce am ajutat familii din aproape toată ţara. Suntem mulţumiţi să trecem la o nouă etapă a programului nostru de eficienţă energetică început cu izolaţii termice şi cursuri de eficienţă energetică. Le mulţumim partenerilor noştri de la GDF SUEZ Energy România, Fundaţia GDF SUEZ şi de la SOS Satele Copiilor pentru că ne-au încredinţat acest proiect atât de important şi suntem siguri că vom face lucruri frumoase împreună şi vom ajuta peste 200 de beneficiari să trăiască în condiţii decente şi sigure”, spune Elena Şerban, Manager General Habitat for Humanity România.
Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4.000 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.
www.gdfsuez.ro
www.energiepentrufaptebune.ro
www.facebook.com/energiepentrufaptebune
Fundaţia GDF SUEZ
Creată în septembrie 2010, Fundaţia GDF SUEZ a ales, în concordanță cu politica de responsabilitate socială a Grupului GDF SUEZ, două domenii majore de intervenţie: Solidaritate şi Protecţia mediului înconjurător. În domeniul solidarităţii susţinem programele: Copiii şi tineret, incluzând proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei și Energii solidare, cu scopul de a îmbunătăţi accesul la energie al persoanelor defavorizate. În domeniul protecţiei mediului înconjurător, Fundaţia GDF SUEZ derulează două programe complementare: Biodiversitate şi climat, tratând problematici precum biodiversitatea, protecţia ecosistemelor şi combaterea schimbărilor climatice și Locuinţele viitorului, dedicat marilor provocări ale urbanizării şi arhitecturii durabile.
Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume, cu sediul central în Austria. SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în anul 1990. În acest moment asociaţia implementează 3 programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi) şi servicii educaţionale (Gradiniţe SOS, Maşina cu Jucării, Tabăra, Proiecte Educaţionale). SOS Satele Copiilor Romania este membră a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru copil.
www.sos-satelecopiilor.ro
www.facebook.com/SOSSatelecopiilor