Provident Financial aduce siguranţă în Casa Cristian

Timisoara - 30 martie 2009

Comunicat tip General in Social

Timişoara, 30 martie 2009 – Mai mulţi angajaţi ai companiei Provident Financial România au contribuit sâmbătă, 28 martie, la construirea primei locuinţe protejate din România, Casa Cristian din Timişoara. Casa va găzdui 5 adulţi cu dizabilităţi intelectuale severe ai Fundaţiei ,,Pentru Voi”.

Cei 16 angajaţi ai Provident Financial România au montat şi au chituit plăcile de gips-carton în interiorul locuinţei, au aplicat benzi de rost şi au săpat o parte din şanţurile pentru sistemele de canalizare şi apă.

„Este a doua oară când dăm o mână de ajutor fundaţiei Habitat for Humanity la construirea de case pentru persoanele defavorizate. Pe lângă diversele proiecte de responsabilitate socială pe care le sprijinim, voluntariatul este modul prin care înţelegem să fim o companie responsabilă. De altfel, aproape 100 de angajaţi Provident au ales să participe la acţiuni de voluntariat în timpul lor liber în 2008 şi sunt convins că acest număr va creşte în 2009,” a declarat Russell Johnsen, directorul general al companiei.

Construcţia casei Cristian din str. Anton Bacalbaşa nr. 65 B, zona Freidorf, lângă Centrul de zi „Ladislau Tácsi”, este iniţiată de Fundaţia “Pentru Voi” alături de asociaţia non-profit Habitat for Humanity România şi este finanţată de mai mulţi parteneri şi sponsori. Provident Financial a răspuns provocării de a susţine prin acţiunile sale „Luna solidarităţii şi implicării sociale la Timişoara”. Astfel pe tot parcursul lunii martie au fost şi în continuare sunt organizate activităţi de voluntariat menite să încurajeze implicarea timişorenilor şi a companiilor în folosul persoanelor cu dizabilităţi intelectuale severe.

“Conform statisticilor ANPH, în judeţul Timiş există 4468 adulţi cu dizabilităţi intelectuale din care doar 20 beneficiază de locuinţe protejate. Pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale severe însă, nu există nici o locuinţă protejată adaptată nevoilor lor speciale. De aceea acest proiect este extrem de important atât pentru noi cât şi pentru comunitatea timişoreană”, a declarat Laila Onu, dierctor executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”