Apa pentru toţi şi meteorologia emoţiilor. Fiecare picatură contează! #apecurateasumate

BUCURESTI - 23 martie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Elevii Scolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”, din sectorul 2, Bucuresti, au desfăşurat astăzi, 23 martie, o activitate deosebită: „Apa pentru toţi şi meteorologia emoţiilor”, in cadrul evenimentului „Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica.

curcubeul emotiilor meteo

curcubeul emotiilor meteo

Am urmărit cunoaşterea semnificaţiei zilei de 22 martie, „Ziua Mondiala a Apei”, dar si celebrarea pe data de 23 martie, a „Zilei Meteorologiei”.

Drept urmare am stimulat creativitatea şcolarilor prin realizarea unor lucrări care să sugereze atitudiniemotii , comportamente pozitive privind protejarea resursei APA din mediului înconjurător, dar şi conştientizarea necesitatii menţinerii echilibrului ecologic.

Elevii au înţeles că apa a fost şi este un element central în viaţa societăţii umane, a animalelor si a plantelor, marile aşezări şi civilizaţii înflorind la marginea apelor.

De la un bun universal şi gratuit, asemenea aerului, apa a devenit o marfă cu preţ uneori foarte ridicat, trecând ca importanţă înaintea materiilor prime, a energiei, chiar şi a pământului, care, fără apă, ar fi lipsit de viaţă.

Fiecare  elev a pregătit un colaj  tematic  cu tema „Curcubeul emotiilor si Meteorologia Apei”.

Picăturile de apă si desenele au fost insotite de tabelul emotiilor pozitive atribuite spectrului culorilor ce formeaza curcubeul, atunci cand soarele face picaturile de apa sa straluceasca.

5 emoții de bază ne guvernează viața și fiecare acțiune individuală, în fiecare clipă: Bucuria, Tristețea, Frica, Furia și Dezgustul. În jurul lor descoperim întreg universul trăirilor noastre interioare, precum și a felului în care mintea noastră funcționează, de la o imensă bibliotecă a amintirilor, până la studioul viselor, gândirea abstractă și temelia valorilor pe care ne construim întreaga personalitate.

Apa, pentru o hidratare corecta, ne-a fost asigurata, ca de obicei, de Aqua Carpatica.

Evenimentul lunar “APE CURATE ASUMATE” este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro)


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/happy-lotus/apa-pentru-toti-si-meteorologia-emotiilor-fiecare-picatura-conteaza-apecurateasumate