Diversitatea patrimoniului din intreaga lume

BUCURESTI - 18 aprilie 2023

Comunicat tip General in Turism

Pe 18 aprilie, ICOMOS – Comitetul International al Monumentelor si Siturilor celebreaza Ziua internationala a monumentelor si a siturilor, aprobata in cadrul celei de a 22-a Conferinte Generale a UNESCO din 1983.

site

site

Aceasta zi ofera posibilitatea ca publicul larg sa constientizeze dimensiunea patrimoniului monumentelor si siturilor la nivel national si mondial, precum si a vulnerabilitatii acestuia. Totodata, sunt aduse in atentia oamenilor si eforturile necesare protectiei si conservarii acestui patrimoniu.

Tema din 2023 a acestei zile, este „Schimbările patrimoniului”, ce oferă oportunitatea de a răspunde întrebărilor referitoare la acțiunea climatică și cum să puneți un accent pe patrimoniul cultural pentru a sprijini protecția echitabilă a comunităților vulnerabile prin acțiunea climatică.

 

Siteul UNESCO Kasbah Aït Ben Haddou, Ouarzazate, din Moroc este unul deosebit. Acest important punct de popas al caravanelor este un reper turistic in care s-au filmat nenumarate pelicule cinematografice, avand ca subiect evul mediu, luptele gladiatorilor, ori maretia faraonilor.

 

Ziua Patrimoniului Mondial sărbătorește diversitatea culturilor și tradițiilor care alcătuiesc moștenirea noastră globală, încurajând oamenii si turistii să aprecieze și să învețe din diferite perspective culturale. 

Taguri: turismdrumetiicaravanaDesertmarocsite unescokasbahcamile
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/happy-lotus/diversitatea-patrimoniului-din-intreaga-lume