Educarea, mai importantă decât reciclarea?

BUCURESTI - 18 aprilie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura

Economie circulară, colectare separată, reciclare , deșeuri regenerabile sunt concepte frecvent vehiculate, dar și mai adesea auzim vorbindu-se despre încălcarea legilor și prezența gunoaielor.

focustogreenecolife

Ce putem face aumat, la nivel de individ, la nivel de companie, dar în mod special la nivel de instituție responsabilă pentru a avea o țară mai curată și mai sănătoasă?

Schimbarea de comportamente și mentalități este un drum lung și de cele mai multe ori sinuos, însă extrem de necesar pentru a ne ralia la efortul global de salvare a planetei si de wellbeing.

La nivel de cetățean suntem responsabili să ne schimbăm obiceiurile greșite, să colectăm separat și să înțelegem diferența dintre gunoiul menajer și cel reciclabil, iar la nivel de primării și asociații intercomunitare este nevoie să respectăm cadrul legislativ, să implementăm sisteme funcționale, care să asigure disponibilitatea infrastructurii de colectare separată a deșeurilor atât în gospodării, cât și în spațiile publice.

Pentru a ajuta noua generație să conștientizeze importanța prezervării naturii, programul „Săptămâna Verde” oferă posibilitatea elevilor să afle cum pot acționa în mod sustenabil, prin reducerea consumului și evitarea generării de deșeuri de ambalaj, prin refolosire, reciclare și colectare separată.

Proiectul “Foocus to green eco life”, sustinut de Aqua Carpatica, desfasoara evenimente dedicate mediului verde. Urmatriti evenimentele pe blocul proiectului: https://focustogreenecolife.wordpress.com/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/happy-lotus/educarea-mai-importanta-decat-reciclarea