Excursie in Laponia - 5 motive bune pentru a merge

BUCURESTI - 30 ianuarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Turism

Un tinut cu o atmosfera unica in plina iarna, Laponia poate fi visul multor oameni, atat pentru tineri, cat si pentru batrani. In timp ce unii viseaza sa intalneasca un barbat inalt imbracat in rosu, altii vor sa astepte in liniste ca aurora boreala sa le intrerupa seara. Situata in Cercul Arctic, iata 5 motive pentru a vizita acest paradis alb intre octombrie si martie!

vacanta Laponia

vacanta Laponia

1. Plimbari pentru a observa peisaje unice

Chiar daca vara anunta si drumetii frumoase in inima Finlandei, iarna este un anotimp propice pentru a merge intr-o vacanta Laponia. Intr-adevar, aceasta din urma este renumita pentru intinderile sale salbatice subarctice, care te fac sa visezi si sa atragi, deoarece poti admira soarele de la miezul noptii sau aurora boreala.

Pentru a observa aceste peisaje unice, de la lacuri inghetate pana la sate acoperite de zapada, poti si sa te plimbi, cu rachete de zapada sau cu snowmobilul. Exista multe moduri de a experimenta minunea, cu familia sau prietenii!

2. O excursie cu sania cu caini in timpul calatoriei in Laponia

Aceasta este, fara indoiala, cea mai emblematica activitate a partiilor inzapezite si a Europei de Nord: cainii de sanie! Bine asezat sau in picioare, bucura-te de o plimbare de cateva minute sau cateva ore in inima naturii. Combina excursia cu sania cu caini cu o noapte intr-o cabina confortabila si spera sa vezi aurora boreala in timpul calatoriei in Laponia.

3. A ajunge la satul lui Mos Craciun din Laponia

Situat in capitala nordica a Finlandei, Rovaniemi, satul lui Mos Craciun din Laponia este pur si simplu o necesitate pentru sederea ta in nordul indepartat! Destinatie turistica de familie prin excelenta, vei gasi cabane de unde poti face achizitii artizanale, locuinte tipice regiunilor muntoase cu cabane pentru a petrece noptile acolo in asteptarea unei vizite improvizate, dar si multe activitati, de la drumetii cu snowmobilul (zi si noapte) in baia de gheata in aer liber. Neobisnuit, dar revigorant. Si cine stie, poate si Mos Craciun va fi printre voi...

4. Viziteaza orasul Tromso, in timpul unui sejur in Norvegia

In apropiere de Cercul Arctic, aceasta insula din nordul Norvegiei este cunoscuta pentru dimensiunea sa culturala si pentru centrul sau istoric. Dar ceea ce atrage cu adevarat turistii este aurora boreala care umple cerul dupa lasarea intunericului.

Acest faimos punct de observare este renumit pe tot parcursul anului, iar acolo te asteapta multe alte surprize, incepand cu cladiri de o mare frumusete, precum catedrala cu vitraliile sale flamboiante datand din 1965. Petrece cateva zile in Tromso, o etapa esentiala pentru orice sejur in Norvegia.

5. Capul Nord: o necesitate in calatoria ta in Laponia

A fi in North Cape te face sa vrei sa te scufunzi in inima unei naturi salbatice si inca intacte, in cautarea populatiilor Sami. Capul Nord, varful nordic al Laponiei, gazduieste fiorduri magnifice, precum si panorame uluitoare, la temperaturi de pana la -35°. De asemenea, Insulele Lofoten sunt printre cele mai frumoase locuri de pe pamant si sunt accesibile din Capul Nord.

Taguri: vacanta laponia
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/happytour/excursie-in-laponia-5-motive-bune-pentru-a-merge