Hartapescar.ro, prima rețea de localizare pentru pescuit

BUCURESTI - 17 aprilie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport, Turism, Internet

Hartă interactivă pentru pescuit
1300 de locuri de interes pentru pescari
Saptamanal, peste 80 de locuri noi adăugate de membri

În urmă cu doar o lună de zile era lansat site-ul hartapescar.ro, o aplicație inedită ce facilitează căutarea locurilor de interes pentru pescari. Primii 1000 de pescari au intrat pe site în doar 48 de ore iar numărul acestora depășește acum 6000.

Pescuitul începe online

În mediul online din România există peste 100 000 de pescari care consultă site-uri despecialitate în vederea stabilirii strategiei de pescuit.

Cum orice partidă de pescuit începe cu selectarea atentă a destinației, site-ul își propune sărăspundă întrebărilor despre locuri de pescuit, dar nu numai. Pe harta pescarilor sunt punctate atât locuri sălbatice, bălti private dar și magazine de pescuit, pensiuni în Delta Dunării, locuri pentru pescarii cu barcă, restaurante cu pește gustos - în total peste 1300 de locații atractive, iar numărul acestora crește în fiecare zi.

Cu ajutorul membrilor activi, hartapescar.ro colectează de asemenea informații despre momeli,tehnici utilizate, iar sistemul de notificări în timp real cu partide și recorduri va rezolva în curândenigma alegerii momentului potrivit de pescuit.

În primele 4 săptămâni de funcționare a site-ului pescarii au punctat pe hartă peste 300 de locațiinoi, partide și recorduri personale.

„Reactia pasionaților de pescuit după lansarea site-ului a fost neașteptat de bună și a depășittoate estimările noastre inițiale. Acest lucru ne încurajează să dezvoltăm în continuare funcții noipentru site, funcții care vor facilita interacțiunea în cadrul acestei comunități.”, a declarat Daniel DRAGNE, unul dintre fondatorii site-ului.

Rețeaua de localizare a pescarilor

Conceptul „Rețeaua de localizare” a fost lansat pe 18 martie 2013 de hartapescar.ro și utilizeazăGoogle Maps împreună cu instrumente de socializare puse la dispoziție de Facebook. Rețeauade localizare permite afișarea selectivă a locațiilor pe hartă în funcție de numărul de „Like”-uri Facebook și de nivelul de „zoom” al hărții. Cele mai apreciate locații vor fi astfel afișate întodeauna în prim-plan pentru utilizator.

Accesul în rețeaua de localizare este gratuit atât pentru pescari, cât și pentru furnizorii de servicii pentru pescuit.

Pescarii împotriva braconierilor

Braconajul este una dintre problememele majore cu care se confruntă apele din România. Înlipsa reacției autorităților, pescarii au ocazia să semnaleze nu doar gravitatea acestui fenomennedorit pentru soarta pescuitului sportiv, dar și locurile precise frecventate de braconieri. Unul dintre obiectivele hartapescar.ro este ca împreună cu membrii site-ului si cu organizații non-guvernamentale să contribuie la diminuarea braconajului în apele noastre. Locuri ale braconierilorau început deja să fie scoase la iveală pe harta României pentru pescuit.

”Dacă vrem să prindem mai mult pește și să vindem mai multe servicii pentru pescari, trebuie săajutăm natura să înmultească vietătile din apele noastre.”, subliniază George DRAGNE, cel de-aldoilea membru fondator.

Despre hartapescar.ro

Hartapescar.ro este un site de nișă creat pentru a facilita accesul celor pasionați de pescuit înuniversul locațiilor frecventate de pescari. Membri pot contribui cu informații, pot adăuga locațiinoi și pot participa la campaniile de responsabilizare socială promovate pe site. Aplicația onlineutilizează funcții Google Maps și Facebook.