S-a lansat prima hartă online pentru pescuit

BUCURESTI - 18 martie 2013

Comunicat tip General in Sport

• Prima hartă online dedicată pescuitului
• Peste 1000 de locuri de interes divers pentru pescari deja punctate
• Recomandări de la pescari

hartapescar.ro

hartapescar.ro

Comunitatea online a pasionaților de pescuit din România s-a îmbogățit de astăzi cu o aplicație inedită ce utilizează Google Maps în căutarea locurilor de interes pentru pescari - hartapescar.ro. Locuri sălbatice, bălți private, magazine de pescuit, pensiuni în Delta Dunării, locuri pentru pescarii cu barcă – în total peste 1000 de locații au fost deja punctate pe prima harta online dedicată pescuitului.

 

Idei de la pescari pentru pescari

Ideea unei hărți cu locații pentru pescari s-a născut pe Dunăre, locul unde inițiatorii proiectului merg adesea la pescuit.

 

“Întrebările despre locuri sunt frecvente în rândul celor pasionaţi, fie ei cu experiență sau amatori. hartapescar.ro este un răspuns la această nevoie de informare a tuturor celor pasionați de domeniu.”, explică George DRAGNE, unul dintre inițiatorii proiectului.

 

 Hartapescar.ro aduce un nou concept: “rețeaua de localizare”

Ținând cont de impactul care îl au rețelele de socializare în societatea de astăzi, hartapescar.ro utilizează Google Maps împreună cu instrumente de socializare puse la dispoziție de Facebook. Combinația a condus către lansarea unui nou concept online pe care cei de la hartapescar.ro l-au numit “rețeaua de localizare”.

Rețeaua de localizare permite afișarea selectivă a locațiilor pe hartă în funcție de numărul de „Like”-uri Facebook și de nivelul de “zoom” al hărții.

 

“Obiectivul nostru este să scoatem în evidență cele mai bune destinații pentru pescari și intenționăm să devenim prima sursă de informare atunci când aceștia caută locuri”, afirmă Daniel DRAGNE, inițiator proiect.

 

De ce hartapescar.ro?

Pentru că până acum nu a existat o hartă online cu locuri de interes divers pentru pescari. Timpul petrecut de aceștia căutând locația unei balți sau a unui magazin de pescuit pe internet se putea reduce la o simplă căutare selectivă pe hartă, iar noul site conține această facilitate. Vizualizarea folosind  Google Maps oferă pescarului online cea mai simplă îndrumare spre locul vizat și îl va trimite pe acesta într-o călătorie virtuală cu fotografii sau filme din locația respectivă. Membrii site-ului pot să adauge ei înșiși noi locații pe hartă, noi opinii despre locațiile existente sau chiar fotografiile proprii.

 

Harta poate fi accesată gratuit de către pescari, de furnizorii de servicii care vor să devină mai ușor de găsit, iar conceptul interactiv al site-ului oferă posibilitatea de a primi notificări în timp real despre locațiile urmărite. Conform unui studiu efectuat de hartapescar.ro, în mediul online romanesc sunt peste 100.000 de utilizatori pasionați de pescuit.

 

Hartapescar.ro va contribui la dezvoltarea pescuitului sustenabil în România

În căutarea capturilor visate, pescarii colindă an de an apele din ţară. Ei sunt primii care descoperă locuri noi, locuri care ar putea să fie mai curate și mai bogate în pește.

 

”Dacă vrem să prindem mai mult pește și să vindem mai multe servicii pentru pescari, trebuie să ajutăm natura să înmulțească vietățile din apele noastre. Pentru promovarea pescuitului sustenabil în România am creat posibilitatea de marcare pe hartă a locurilor protejate, dar și a locurilor braconate. Membri hartapescar.ro au ocazia și instrumentele necesare să demonstreze că perseverența pentru pescuit se manifestă la fel de puternic și în gesturi de responsabilizare socială”, subliniază George DRAGNE.

 

Informațiile astfel culese de hartapescar.ro vor putea fi utilizate în proiecte ale asociațiilor nonguvernamentale și nu numai.