1 DECEMBRIE – SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA HBO

BUCURESTI - 23 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

HBO sărbătoreşte 1 decembrie cu o seară de producţii romaneşti de excepţie.

1 DECEMBRIE – SEARĂ ROMÂNEASCĂ LA HBO

Seara românescă de film de la HBO se anunţă generoasă în premiere, telespectatorii vor putea urmări pe micul ecran şase scurt metraje şi un lung metraj, filme semnate de regizori apreciaţi, dar şi debuturi regizorale.

Filmul Despre oameni şi melci se numară printre cele mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu, aducând peste 61 211 spectatori în cinematografele din toată ţara. Pentru prima dată pe micul ecran, filmul în regia lui Tudor Giurgiu va fi difuzat pe data de 1 decembrie, de la ora 20:30, numai la HBO.

Acţiunea filmului Despre oameni şi melci se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari. În Despre oameni şi melci spectatorii se vor bucura de prestaţia unor actori români îndrăgiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin.

Începând cu ora 22:05, HBO va difuza scurtmetrajul Un alt Crăciun, regizat de Tudor Giurgiu, cu Ovidiu Crişan, Maria Seles, Adrian Cucu în rolurile principale. Filmul va fi urmat de Sink, în regia Iuliei Rugina care îi va aduce pe Ion Rusu, Malvina Cervenschi şi Gloria Sauciuc, pe micile ecrane.

De la ora 23:00, HBO prezintă scurtmetrajul Orizont, regizat de Paul Negoescu, selectat în competiţia secţiunii Semaine de la Critique a festivalului de film de la Cannes.

Seara continuă cu scurtmetrajul regizat de Dorian Boguţă, De azi înainte. Filmul spune povestea lui Ştefan, un tânăr de 18 ani al carui cadou de aniversare este o lecţie de şofat, o sticlă de vodcă şi o discuţie libertină despre femei. Însă acest „cadou“ conţine şi o surpriză neaşteptată, care dă peste cap toată aniversarea băiatului.

De la 23:55, telespectatorii vor putea urmari scurtmetrajul Reflex, în regia Andrei Chiriac, cu Raluca Aprodu şi Marius Manole în rolurile principale.

Seara filmului românesc se încheie cu Blu, scurtmetrajul în regia lui Nicolae Constantin Tănase, cu: Dan Condurache, Mădălina Craiu, Rodica Negrea.

Aşadar, pe 1 decembrie, vă aşteptăm să sărbătorim împreună o seară de producţii româneşti, numai la HBO. Vizionare plăcută!

Despre HBO Romania

Despre HBO România

HBO, lider pe piaţa canalelor premium din America, s-a lansat în Europa Centrală în 1991, oferind programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază. HBO România s-a lansat în 1997 ca primul canal pay-TV din România cu subtitrare integrală în limba română.
HBO aduce cele mai mari succese de piaţă, seriale originale premiate, evenimente în exclusivitate şi cele mai mari vedete în casa ta. Canalul difuzează non-stop programe neîntrerupte de publicitate.

Cinemax este un canal de filme care difuzează filme de top cu actori de excepţie în poveşti interesante, filme premiate la festivaluri internaţionale şi evergreen-uri. Cinemax reprezintă opţiunea pentru adevaraţii cunoscători de film. Cinemax emite 24 de ore din 24 programe neîntrerupte de publicitate.

Sediul HBO România se află în Bucureşti.

Pentru informaţii suplimentare: Ofelia Năstase; ofelia.nastase@hbo.ro ; telefon 021 307.77.77

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/hbo-romania/1-decembrie-sear-romneasc-la-hbo