Hedging

Definitie Hedging

Termen prin care se desemneaza actiunea adoptata de un cumparator (consumator) sau de un vanzator (producator) cu scopul de a-si proteja venitul impotriva unor cresteri de preturi in viitor.De exemplu, daca exista o incertitudine cu privire la pretul viitor al unor materii prime si/sau resurse de energie, atunci cumparatorul poate incheia un contract preliminar de aprovizionare cu materiile prime respective. In situatia in care se asteapta cresterea pretului, cumparatorul ofera, prin contract, preturi mai mari decat cele sporite din perioadele urmatoare. Profitul suplimentar al cumparatorului respectiv va rezulta din diferenta dintre preturile viitoare ridicate si cele din contract.Daca preturile unui bun au tendinta de scadere, in contract se prevad preturi si mai mici decat cele asteptate.La randul lui, vanzatorul este preocupat de a se proteja de riscul fluctuatiilor preturilor, prin actiuni si masuri inverse decat cele ale cumparatorului.Se mai foloseste pentru protejarea impotriva inflatiei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Hedging? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Hedging.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Hedging. Definitiile termenilor despre Hedging cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Hedging, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Hedging.