Criteriile importante in alegerea unei benzi de alergat

Cluj Napoca - 3 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Este bine de stiut faptul ca nu exista o banda de alergare perfecta, ci exista o banda de alergare potrivita nevoilor tale. Pentru a face alegerea corecta, trebuie sa stii exact care sunt nevoilor tale.

Criteriile importante in alegerea unei benzi de alergat

Criteriile importante in alegerea unei benzi de alergat

In primul rand trebuie sa decizi daca ai nevoie de o banda electrica sau de una magnetica. Diferenta intre cele doua tipuri de benzi le gasesti aici – Banda de alergat magnetica vs electrica.


1.Bugetul  

Feedbackul majoritatii utilizatorilor care au incercat atat o banda magnetica, cat si una electrica – o recomanda pe cea din urma, pentru ca este mai fiabila, mai complexa si mai comoda. Asadar daca dispui de un buget de peste 1000 Ron, este recomandabil sa alegi o banda electrica.  

 

2.Numarul de kilograme al utilizatorului  

Este un aspect foarte important si este principala cauza care produce defectiuni ale partii electrice a unei benzi. Asadar daca banda va fi folosita de catre o persoana de 110 kg, va trebui sa achizitionezi o banda a carei specificatii tehnice mentioneaza acest lucru. Benzile de alergat, care pot fi utilizate acasa (deci nu cele profesionale) suporta o sarcina maxima de 130 kg.  

 

3.Dimensiuni – pliabila/non-pliabila  

Daca spatial este un impediment – insa nu doresti o banda cu o suprafata de alergare foarte mica (care este mai incomoda pentru persoanele mai corpolente) – poti alege o banda care se pliaza usor, pe care o poti muta si depozita foarte usor.  

4.Puterea motorului benzii electrice  

In cazul in care faci sport de performanta, ar fi sugerat sa alegeti o banda de alergare cel putin semi-profesionala.          

 

5.Functiile suplimentare  

Majoritatea benzilor au functiile primare: distanta parcursa, numar de calorii consumate, pulsul, etc. In ceea ce priveste functiile suplimentare, pretul si producatorul fiecarei benzi – fac diferenta. Printre functiile suplimentare importante sunt: setarea pantei de inclinare a benzii, posibilitatea de conectare a unui ipad, sistemul de amortizare (daca ai probleme cu articulatiile), gradul de silentiozitate, aparat de masaj inclus, etc. Este bine sa alegi doar acele functii suplimentare care iti sunt utile – pentru ca acestea sunt factori care determina cresterea pretului unei benzi.  

 

6.Producatorul  

In general un producator consacrat, cu experienta in domeniu (si implicit credibilitate) inseamna si un produs mai scump decat media pietei. Exista insa variante fiabile si la preturi mai accesibile. In general aceste preturi sunt ‘sugerate de producatori’, asadar daca vei gasi un produs mult mai ieftin decat media, nu te grabi sa-l achizitionezi (este posibil sa fie resigilat, fara garantie, etc). Verifica intotdeauna ca in momentul in care achizitionezi un asemenea produs – sa primesti si garantia aferenta lui (si eventual sa te interesezi de procedura de solutionare a garantiilor).

Despre Autor: Hello Fitness® comercializeaz─â online toat─â gama de produse de fitness : aparate-echipamente fitness, benzi de alergat , banci de exercitii, gantere, biciclete eliptice, biciclete Spinning, role, mese de ping pong, etc.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/hellofitness/criteriile-importante-in-alegerea-unei-benzi-de-alergat