Top 5 trenduri in iluminatul casei

BUCURESTI - 20 iunie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Retail

Transformarea unei locuinte poate incepe prin simpla schimbare a corpurilor de iluminat . Efectul pe care acestea il creeaza este extrem de puternic si are menirea de a schimba total aspectul unei case.

Plafoniera Demarkt Crystal 464017506

Plafoniera Demarkt Crystal 464017506

Transformarea unei locuinte poate incepe prin simpla schimbare a corpurilor de iluminat. Efectul pe care acestea il creeaza este extrem de puternic si are menirea de a schimba total aspectul unei case.

Pentru cei care se intreaba ce tip de plafoniere sau de lustre ar trebui sa aleaga, am intocmit un top al tendintelor in materie de iluminare interioara, care iti vor contura o stare de spirit perfecta.

 

Noul stil e vechiul clasic

Avem cu totii in minte candelabrele somptuoase din cladirile cu incarcatura istorica. Perioada Art Deco a fost una dintre cele mai stralucitoare din istorie. Liniile minimale, cu accent pe detalii, dar si mixul de metale sunt nu doar permise, ci chiar recomandate.

O alta calitate a acestor corpuri de iluminat de tip Art Deco este transformarea acestora in puncte focale intr-o incapere. E nevoie insa de becuri cu lumina calda, ambientala, care creeaza o impresie de lux, de opulenta.

 

Materiale naturale

Impletitile din rachita au reprezentat o tendinta populara in designul interior atat in 2018, cat si in 2019, insa nu te astepta ca ea sa dispara curand. Vei vedea lustre sub forma unor cosuri din rachita, dar si “perdele” luminoase din tesaturi naturale extrem de decorative. Ele confera un aer curat spatiului.

Asadar, una dintre cele mai simple modalitati de a incorpora elemente naturale in designul interior al casei tale este folosirea de abajururi naturale. Foloseste becuri cu bulb mare si vei obtine o atmosfera primitoare.

O lustra din lemn, din bambus sau chiar din pluta, asezata deasupra mesei din dinning, va contribui la nota eco a locuintei tale si va crea confort vizual.

 

Minimalism industrial

Cand auzi vorbindu-se despre stilul industrial te gandesti doar la pereti din caramida, la ziduri reci, fara personalitate. Dar ce-ar fi sa le pui intr-o lumina favorabila la propriu? Combinatia va fi una fascinanta.

Minimalismul industrial se potriveste perfect stilului modern, cu linii simple si curate. Metalul devine foarte elegant in aceasta combinatie. Alege corpuri de iluminat cu modele simple si liniare, piese functionale, dar care sunt placute ochiului.

Opteaza pentru corpuri de iluminat care merg pe orizontala plafonului, nu perpendicular cu acesta. 

Genul de plafoniere mai degraba decat lustre. Foloseste becuri cu bulb, cu filamente vizibile.

 

Alb-negru

Intr-o mare de nuante soft, pale, de griuri, lasa negrul sa creeze spectacol si sa ajute spatiul sa iasa in evidenta. Atunci cand este asociat cu alb sau cu culori neutre, negrul ofera adancime si chiar caldura in orice incapere. Plasat cu grija, negrul atrage atentia.

Becul potrivit va ajuta iluminatul sa reflecte dramaticul dintr-un spatiu cu contrast ridicat. Lampile cu lumini puternice, de genul reflectoarelor, pun accentul pe particularitatile unei camere.

 

Elemente sculpturale

De acum vom vedea lampi mai mari, lustre indraznete, sculpturale, care se vor transforma in cele mai importante puncte de interes. Vei avea la dispozitie candelabre , aplice, veioze si lampi de podea. Designul special, culorile si materialele dau iluminatului mai mult decat o functie de uz casnic.

 

Poti gasi orice tip de corpuri de iluminat doresti pentru casa ta pe site-ul luminionline.ro. Ideal Lux, MW-light , Chiaro si Demarkt sunt cateva dintre brandurile care ofera piese extrem de decorative.