Eveniment Olimpicii la City Mall

BUCURESTI - 25 septembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Pe 25 septembrie la City Mall vin cei mai buni dintre cei mai buni campioni ai Romaniei! Toamna aceasta Jocurile Olimpice se desfasoara sub cupola City Mall cu Elisabeta Lipa, Marius Urzica, Ciprian Balanescu si alte nume importante din lumea sportului.

City Mall continua seria de evenimente dedicate miscarii si promoveaza cu aceasta ocazie sporturile olimpice (gimnastica, ciclism si canotaj), de unde nu vor lipsi invitatii speciali.

Campionul mondial, Marius Urzica impreuna cu echipa lui de gimnasti (Alexandra Badescu, Simona Georgescu, Elena Velicu) vor performa live pentru toti vizitatorii la paralale si binenteles la calul cu manere.

Marius Daniel Urzica (n. 30 septembrie 1975, Toplita, judetul Harghita) este primul gimnast din istorie care a obtinut nota 10 la cal cu manere si este medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 2000 (Sydney, Australia). Titlul olimpic de la Sydney este primul de acest gen in gimnastica masculina romaneasca. Marius Urzica a inceput sa faca sport inca de la varsta de 6 ani, la CSS Gheorghieni si are in palmares un titlu de campion olimpic si cate 3 titluri de campion mondial si european la calul cu manere.

Cand spui canotaj romanesc, spui in primul rand Elisabeta Lipa. Proaspat intoarsa de la Camionatele Europene de Canotaj de la Brest, unde echipa Romaniei a castigat 2 medalii de aur si una de bronz, Elisabeta Lipa, isi da intalnire cu publicul din City Mall. Nu va lipsi nici Viorica Susanu care, impreuna cu alti canotori romani, vor face demonstratii cu ergonometrul (aparatul care simuleaza miscarile unui canotor).

Maestra emerita a sportului, Elisabeta Lipa a obtinut 5 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz la sase Olimpiade si, mai mult decat atat, este de 25 ori campioana a Romaniei. In anul 2000, a fost declarata cea mai buna canotoare a secolului de catre Federatia Internationala de Canotaj. In prezent este presedinte al Federatiei Romane de Canotaj si al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti.

Elisabeta Lipa este actualmente cel mai titrat sportiv din toata istoria canotajului mondial si unul dintre cei mai respectati 5 sportivi romani din toate timpurile, alaturi de Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin si Gheorghe Hagi.

Pentru ciclism am ales sa ii invitam pe Ciprian Balanescu (triplu campion national la triatlon si campion national la duatlon) si pe Alex Ciocan unul dintre cei mai buni ciclisti ai Romaniei de la clubul Dinamo Bucuresti.
Acestia vor demonstra pe bicicletele puse la dispozitie de Giants, cel mai mare producator din lume de astfel de vehicule cu doua roti.

Marca Giants se remarca in permanenta cand vine vorba de inovatie tehnologica, performanta sportiva si comerciala.

Giants va fi prezent cu o expozitie de biciclete la City Mall de la city bikes, la biciclete pentru copii, de sosea, de concurs pana la bicicleta hibrid adica bicicleta electrica pe care, pe 25 septembrie, o lanseaza in premiera la City Mall.

Bicicleta hibrid reprezinta o tehnologie de varf care presupune un mod inteligent de a administra energia necesara deplasarii, combinand forta fizica a pedalatului cu puterea unui motor electric care este actionat de o bateria portabila reincarcabila. Atentie: motorul electric sustine, dar nu inlocuieste pedalatul! In conditii normale de exploatare o baterie poate sustine pedalatul pe o distanda medie de 50 de km la o singura incarcare.

Seara va fi intregita de lansarea cartii , al carei autor este Blandine Calais-Germain, iar editura Polirom.
Lucrarea contine notiuni fundamentale de anatomie pentru desavarsirea practicarii artelor martiale, yoga, dansului, gimnasticii etc. – toate prezentate intr-o maniera accesibila. Sunt analizate cele mai frecvente miscari intilnite in aceste sporturi , propunand numeroase exercitii de flexibilitate, mobilitate si tonifiere.

Lansarea de carte se va bucura de prezenta Florentinei Opris, instructor de fitness si prezentatoare a unei emisiuni dedicate miscarii pentru o viata sanatoasa.

Gazda evenimentului va fi Razvan Spiridon, producator si prezentator TV, fost sportiv de performanta, unul dintre cei mai cunoscuti prezentatori de evenimente de indoor si outdoor.

Despre Hook Comunication

Publicul este invitat sa isi cunoasca sportivii preferati si sa interactioneze cu cei mai buni dintre campionii Romaniei. De asemenea, sunt asteptati sa participe la zecile de concursuri cu premii consistente pregatite de City Mall.

Evenimentul va avea loc pe 25 septembrie intre orele 19:00-21:00 la etajul 2, zona de Food Court.

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:
Ioana Lucescu, Hook Communication, 0722 263 773, ioana@hook.ro
Tincuta Ionescu, Hook Communication, 0740 061 735, tincuta@hook.ro