Campania nationala de educare-informare in scoli si gradinite “Ia zilnic un Zinkit ca sa nu mai fii racit!”

BUCURESTI - 2 decembrie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

In perioada 19 octombrie – 6 noiembrie 2009 compania Wörwag Pharma, prin intermediul reprezentantilor sai medicali, a desfasurat o campanie informativ-educativa sub numele “Ia zilnic un Zinkit ca sa nu mai fii racit!” in 63 de scoli si gradinite din mai multe colturi ale tarii, atat din mediul urban, cat si din cel rural.

Scopul actiunilor a fost acela de a familiariza copiii cu principalele metode de prevenire a imbolnavirilor in perioada rece si de a-i informa cu privire la simptomele racelilor si gripelor care au dat atata bataie de cap parintilor si micutilor in ultima perioada.

Reprezentantii medicali ai companiei Wörwag Pharma au vorbit cu multa pricepere si daruire despre principalele cauze care ar duce la imbolnavirea copiilor in perioada rece, precum si modalitatile cele mai la indemana de prevenire a racelilor sezoniere si de intarire a organismului prin administrarea de “Zinkit”.

Prezentarea informatiilor s-a realizat sub forma unor jocuri interactive, concursuri originale, astfel incat copiii s-au implicat cu placere si interes, intelegand toate informatiile care au fost explicate si adaptate pe intelesul lor. In final, cei mici au fost rasplatiti cu puzzle-uri, pixuri, servetele de unica folosinta, creioane colorate, brelocuri, magneti, toate materialele ilustrate cu figura unei persoane racite, marca inregistrata de Wörwag Pharma sub numele de “Grippo man”.

Prin campania sustinuta de Wörwag Pharma copiii au aflat ca trebuie sa isi sufle nasul in batiste de unica folosinta pe care sa le arunce apoi la cosul de gunoi si au facut cunostinta cu Grippo man, care ia zilnic cate un “Zinkit” pentru a nu mai fi racit.

Copiilor, parintilor si cadrelor didactice li s-a explicat ca, o data cu schimbarile frecvente ale vremii, sistemul imunitar este puternic solicitat si trebuie sustinut printr-o alimentatie bogata in vitamine si minerale, pentru a nu fi prins pe nepregatite de raceala sau de gripa. Pe langa vitaminele A si C, zincul contribuie in mod esential la protectia impotriva racelilor. Zincul stimuleaza sistemul imunitar si are actiune antivirala. De aceea, in cazul tulburarii sistemului imunitar - in infectiile gripale - administrarea de zinc este deosebit de importanta. Iar daca raceala v-a prins din urma, cu Zinkit durata si intensitatea episodului se vor reduce.

“A fost o actiune binevenita, o initiativa iesita din comun, originala, pe care copiii au asteptat-o cu drag si de care parintii au fost incantati. Ne-am bucurat mult deoarece cei mici au fost foarte receptivi si au invatat cum sa sufle nasul si mai ales ce sa faca cu servetelul pe urma, adica sa il arunce la cos si nu pe oriunde. Astfel copiii au constientizat mai mult pericolul transmiterii bolii de la unul la altul daca nu respecta regulile de igiena. Va multumim pentru aceasta de initiativa educativa reusita” a declarat dna educatoare Lavinia Stefan, de la Gradinita Curcubeu, Bucuresti, una dintre institutiile incluse in campanie.

“Actiunea desfasurata in cadrul gradinitei noastre pe data de 28.10.2009 a avut mare succes in randul prescolarilor, trezindu-le interesul fata de sfaturile si indicatiile pe care le-a oferit doamna doctor cu mult profesionalism, respectandu-se capacitatea lor de intelegere. Aceasta activitate a dus la formarea si cultivarea interesului copiilor pentru sanatate, insusirea unor norme de comportament pentru asigurarea echilibrului dintre sanatatea individuala si sanatatea colectiva, formarea si cultivarea deprinderilor de igiena minime si cunoasterea principalelor norme de prevenire a imbolnavirii”, a precizat un reprezentant al Gradinitei Calutul De Mare, Constanta.

Wörwag Pharma a initiat aceasta campanie pentru ca nimic nu este mai presus decat cresterea si educarea copiilor, dar mai ales grija pentru sanatatea lor in zilele de acum, cand intreaga populatie este amenintata de tot felul de virusuri si pericole. Prevenirea si tratarea unor forme de raceala si gripa ar trebui sa fie o preocupare constanta atat a doctorilor, a parintilor si cadrelor didactice, dar si a companiilor din industria farmaceutica care trebuie sa inteleaga rolul lor in educarea, informarea si sanatatea publica si sa sprijine societatea civila prin actiuni care sa aiba in vedere prevenirea imbolnavirilor prin raceala sau gripa si informarea corecta a publicului larg despre modalitatile de intarire si pregatire ale organismului pentru sezonul rece.

“Nici unul dintre noi nu este ferit de raceli pe perioada lunilor de toamna si de iarna, iar pentru multi oameni raceala reprezinta aproape o stare cronica. Ce este de facut? Protectia naturala impotriva agentilor patogeni, reprezentati de bacterii si de virusuri, este asigurata de sistemul imun al organismului. Acesta este format din celule care au rolul de a neutraliza in permanenta bacteriile si virusurile patrunse in organism. Pentru ca mecanismele de aparare sa functioneze la parametrii optimi este necesar ca organismului nostru sa-i fie asigurat un aport optim de substante nutritive. O predispozitie pentru infectiile gripale este indusa mai ales de catre deficitul de zinc, astfel incat aportul corespunzator al acestui oligoelement prin administrarea de Zinkit 10 este indispensabila unei functionari optime a sistemului imun. Toti parintii s-au confruntat cu raceala si gripa la copii, chiar de la cele mai fragede varste. Iarna si primavara sunt o regula obisnuita. Putini copii scapa de aceste boli, mai ales dintre cei care merg la gradinita, scoala sau in alte colectivitati. In general, un copil poate avea intre 6-8 raceli si una sau mai multe gripe pe an. Suntem la prima experienta de acest gen! Pot afirma ca reprezentantii medicali ai companiei noastre s-au implicat cu mult suflet in aceasta actiune, cei mai multi dintre ei fiind parinti de copii cu varste cuprinse intre 4-9 ani. Dorim ca in cursul anului 2010, sa initiem astfel de campanii atat primavara cat si toamna, atat in randul copiilor prescolari si scolari, cat si in randul medicilor scolari si de familie” a declarat Norina Gavan, sef de reprezentanta Wörwag Pharma Romania.

Despre Houston NPA

Despre Wörwag Pharma

Compania Wörwag Pharma este o companie germana, care a implinit 12 ani de cand se afla pe piata farmaceutica din Romania. Astazi are reprezentante in 32 de tari din Europa Centrala si de Est, Asia si America de Sud. Portofoliul sau cuprinde produse cu prescriptie medicala pentru diabet si complicatii, OTC si suplimente alimentare.
CONTACT:
Wörwag Pharma Romania
www.worwagpharma.ro
office@worwagpharma.ro
Norina Gavan ngavan@worwagpharma.ro

simona.oprea@houston.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/houston-npa/campania-nationala-de-educare-informare-in-scoli-si-gradinite-ia-zilnic-un-zinkit-ca-sa-nu-mai-fii-racit