Intalnirile SaFrIna - Un eveniment interactiv, pe teme de sanatate si frumusete, dedicat femeilor

Constanta - 3 septembrie 2009

Comunicat tip General in Sanatate

Data: 6 septembrie 2009
Locatia : Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta
Intre orele 09.00 si 14.00
Conferinta de presa: 14.15 - 15.00 in aceeasi locatie

Compania Houston NPA impreuna cu partenerul oficial Sanatatea Media Group si partenerul exclusiv pe Constanta – Mediakitt organizeaza “Intalnirile SaFrIna” – Constanta, prima editie dintr-o serie de evenimente de sanatate si frumusete dedicate femeilor.

Intalnirile SaFrIna - Un eveniment interactiv, pe teme de sanatate si frumusete, dedicat femeilor

Evenimentul isi propune sa raspunda intrebarilor a peste 200 de femei din judetul Constanta, promovand informarea acestora in cadrul unor sesiuni interactive pe teme medicale si de infrumusetare.

Scopul evenimentului este sa apropie femeile de specialistii din domeniu, sa faciliteze intelegerea temelor de actualitate, sa invinga temerile oamenilor in ceea ce priveste vizita la medic si adresarea de intrebari, informarea directa de la persoane competente si prezentarea unora dintre asociatiile de pacienti existente in Romania.

“Pornind de la premisa ca necesarul de informatie de calitate, oferita de personal specializat si destinata publicului larg este in crestere, ne-am gandit sa realizam astfel de evenimente dedicate consumatorului final, prin care sa incurajam schimbul de informatii intre persoanele interesate de sanatate si specialistii din domeniile medical, beauty&lifestyle si sa facem cunoscute asociatiile de pacienti” a declarat dr. Maria Mihaela Szerac, CEO Houston NPA.

Evenimentul va fi coordonat stiintific de catre prof. dr. Vlad Tica, medic ginecolog de renume si vicepresedinte al Colegiului Medicilor din Romania.

“Femeia (si feminitatea), in integritatea ei, reprezinta un miraculos si complex produs al unei alchimii care presupune sensibilitate, inteligenta, intuitie, instincte arhaice – toate incrustate in corpul care ii serveste drept suport, imagine sau, dimpotriva, uneori, balast. Medicina moderna este parte a unei societati cu dezvoltare exploziva stiintifica, dar si umanista. Participarea pacientei in actul medical a devenit nu numai un fapt, dar si o necesitate, atat in numele calitatii precum si in cel al satisfactiei. „Intalnirea SaFrIna” isi doreste astfel sa contribuie la creearea unui parteneriat cu pacientele noastre – FEMEI implinite, informate, constiente de oportunitatile pe care medicina contemporana li le ofera”, a precizat prof. dr. Vlad Tica.

Programul evenimentului:
9:00-10:30
-Semnificatia si terapia simptomatica a durerii pelvine - Farm. dr. Anca Lucia Pop, Consilier Medical Stiintific, AC Helcor
-Cancerul de col uterin: ce trebuie sa stii si ce trebuie sa faci – Prof. dr. Vlad Tica
-TruScreen: tehnologie de varf in prevenirea cancerului de col uterin – Dr. Dan Stefan, Director Executiv ADM FARM
-Contraceptia moderna – Prof. dr. Vlad Tica
-Tombola Schering Plough

10:30-10:45 – PAUZA DE CAFEA

10:45-12:00
-Tombola 3 F Plantamed
-Recoltarea de celule stem din sangele placentar, un CASCO pentru sanatatea copilului dumneavoastra – dr. Cristina Sandu, reprezentant medical Cord Blood Center.
-Nasterea naturala, sub apa, fara durere! – psiholog Sorina Voicu, Maternitatea ISIS
-Tombola Power Plate
-Dignosticul si tratamentul afectiunilor mamare – dr. Ioan Stoian, GynecoLand
-Ana Aslan Health SPA – o oaza de relaxare si infrumusetare – dr. Iulia Berc, Ana Hotels
-Tombola Ana Hotels

12:00-12:45 - BUFET

12:45-14:00
-Tombola Hera Body Care
-Igiena orala – in plan secund? – CMI Dr. Daniel Iordachescu
-Tombola CMI Dr. Daniel Iordachescu
-Despre hepatite…fata lor umana - Marinela Debu, presedinte Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO)
-Tombola Queisser
-Prezentare generala a Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor - Pentru o protectie reala a pacientilor! - Anca Surugiu, ANPP
-Asociatiile de pacienti: o cale de acces la informare – Lector pentru Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) si Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) – Iulian Petre, Director executiv UNOPA si Reprezentant COPAC.
-Tombola Manufaktura

14:15-15:00 - CONFERINTA DE PRESA

La eveniment vor participa companii din industria farmaceutica, a dermato-cosmeticelor, clinici particulare, companii cu produse si/sau servicii pe zona de beauty&lifestyle, produse de igiena personala, agentii de turism, produse si echipamente de mentinere a sanatatii, etc.

Sponsorii care au facut posibila organizarea primei editii a «Intalnirilor SaFrIna» sunt: Schering-Plough, Maternitatea ISIS, Ana Aslan Health Spa-Ana Hotels Eforie Nord, Cord Blood Center, Stem Health Unirea, GlaxoSmithKline, ADM FARM, Polartechnics, GynecoLand, Bella, AC Helcor, Biogenis Banca de Celule Stem, CSC, 3F Planta Med, Worwag, Aesthetic Line, Farmaciile Dona, CMI Dr. Daniel Iordachescu, Hera Body Care, Devin, Power Plate, Queisser, Perfect Tour, Condor Travel, Medicarom Group prin Divizia Medcor, Manufaktura.

Partenerii media: SanatateaTV, Agentia Nationala de Presa Agerpres, Prevention, Ziua de Constanta, Medicina Naturista.

Parteneri: Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP), Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), Fundatia Baylor Marea Neagra, Fundatia Ana Aslan International, Sweet Land.

Ne vom bucura de participarea la eveniment a reprezentantilor urmatoarelor autoritati locale: Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta, Directia de Sanatate Publica Constanta, Consiliul Judetean si Spitalul Judetean Constanta.

***

Despre Houston NPA

HOUSTON NPA este o companie romaneasca care are drept obiect de activitate crearea de concepte pentru campanii de promovare si serviciile de vanzari proiecte.
Simona Oprea
PR Manager
Houston NPA
simona.oprea@houston.ro
+4021.317.09.43
+40733.076.381
simona.oprea@houston.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/houston-npa/intalnirile-safrina-un-eveniment-interactiv-pe-teme-de-sanatate-si-frumusete-dedicat-femeilor