Gemini Solutions prin Florin Pirlea, presedine execuiv AICC promoveaza, dezvolta si pastreaza identitatea culturala nationala

BUCURESTI - 27 septembrie 2018

Comunicat tip General in ONG

Florin Pirlea , manager de business si presedinte al Asociatiei Identitate Culturala Contemporana ne arata ca intr-o societate digitala, printr-un singur click este posibil sa afli toate informatiile despre istoria reala a Romaniei si nu numai.

Este vorba despre un proiect de suflet pe care l-a dezvoltat presedintele   AICC , Florin Pirlea,  alaturi de programatori ai companiei Gemini Solutions care s-au alaturat voluntari proiectului intitulat ,,Statui de Daci” (statuidedaci.ro). Menit sa fie un instrument de informare online asupra identitatii romanesti in context european, statuidedaci.ro si toate proiectele digitale dezvoltate de Gemini dovedesc ca firmele de software se pot implica activ in societatea civila.

Florin Pirlea Managing Partner al Gemini Solutions si promotor al identitatii nationale in context european prin asociatia AICC

Florin Pirlea crede in coeziunea echipei cand se alatura unei idei comune, aceasta fiind identitatea culturala romaneasca in context european. Asfel, echipa de ingineri a companiei a dezvoltat website-uri si aplicatii prin care promoveaza informatii istorice validate stiintific de foruri autorizate desre istoria romanilor.

Mai concret, este vorba despre dezvoltarea unui set de website-uri statuidedaci.ro, romanianletters.ro, precum si o aplicatie mobila care ofera informatii despre muzeele din marile orase ale Romaniei, harta patrimoniului evreiesc, muzeul hartii si cartii, Statui de daci in lume. Florin Pirlea reprezinta un exemplu pentru societatea romaneasca si putem sa il numim un conservator al patrimoniului si al identitatii noastre culturale. Dezvoltarea software-urilor prin care oamenii pot sa cunoasca mai multe informatii despre artefactele pe care le vizioneaza,  dar si cele mai valide informatii despre tot ceea ce inseamna istorie si cultura, reprezinta una dintre cele mai inspirate proiecte la ora actuala. Un aspect trebuie subliniat, multe dintre activitati sunt realizate cu voluntari AICC care sunt un personaj colectiv care depun eforturi comune pentru proiectele asociatiei, fara veleitarism, dovedind ca exista mult spirit civic nedescoperit in societatea romaneasca.

Compania Gemini Solutions a fost infiintata de specialisti in Sillicon Valley dupa modelele de business american, apoi dezvoltata in Romania. Compania, cu sediul in Bucuresti a dovedit inca din anul infiintarii, 2005, ca poate sa ofere solutii IT competitive intr-o piata si mai competitiva si in continua evolutie.

Astfel, Florin Pirlea impreuna cu o echipa de ingineri cu experienta in domeniu au pus bazele acestei companii inovatoare care se implica in proiecte personalizate. Compania are trei centre inovative in trei orase principale din Romania: Bucuresti, Cluj si Iasi. La finalul anului 2017, compania avea deja peste 100 de angajati in Romania si Sillicon Valley. De asemenea, este o companie in continua dezvoltare iar portofoliul sau include clienti din SUA, Israel si Europa.

Florin Pirlea - intre managing partner al companiei si presedinte al asociatiei AICC

Echipa Gemini Solutions, alaturi de care Florin Pirlea lucreaza si dezvolta proiecte zi de zi, detine capacitatea si know how-ul pentru a dezvolta si elabora la cele mai inalte standarde arhitectura pentru programe software complexe, sa dezvolte aplicatii si programe precum sa si imbunatateasca si sa ofere o calitate superioara si o functionalitate peste masura produselor dezvoltate anterior.

Florin Pirlea este unul dintre managerii de companii care au inteles faptul ca pentru a fi implicat in societatea civila nu este nevoie decat sa iti pui cunostintele si experienta la lucru si astfel sa creezi ceva cu adevarat util pentru oameni si pentru societate in general. Cu siguranta acestea nu sunt singurele proiecte care au fost lansate de Florin Pirlea si echipa sa de ingineri. Cele care vor urma cu siguranta vor impresiona prin noutate dar si prin caracterul inovator de care dau dovada. Astfel, societatea IT din Romania a demonstrat ca daca iti doresti sa faci ceva cu adevarat atunci nu trebuie decat sa iti pui in functiune toata experienta si cunostintele si sa dezvolti solutii IT personalizae.  

Despre IXPR

Infiintata in anul 2012, agentia IXPR furnizeaza solutii de continut, copywriting si dezvoltarea afacerii online din anul 2014.
Serviciile agentiei:
- copywriting - SEO si creativ
- copywriting pentru social media
- branding
- solutii de continut pentru SEO si notorietate