Alegerea unei autorulote corespunzatoare nevoilor tale trebuie sa ia in calcul aceste detalii decisive!

BUCURESTI - 26 februarie 2020

Comunicat tip General in Auto

Achizitionarea unei autorulote nu este o decizie usoara, in special fiindca nu implica un simplu obiect, ci schimbarea stilului de viata. Practic, vacantele tale vor arata diferit de acum inainte, iar folosirea acesteia inseamna sa stii sa o conduci, sa o intretii corespunzator si sa o duci la service din cand in cand.

www.Autoline.ro

www.Autoline.ro

Achizitionarea unui astfel de vehicul reprezinta o investitie pe termen lung pe care va trebui sa o intelegi inainte sa o duci la bun sfarsit.

Ce factori trebuie sa ai in vedere?

In momentul in care ai decis sa cumperi un vehicul de acest tip, trebuie sa raspunzi la cateva intrebari inainte sa pregatesti bugetul de achizitie. Iata care sunt acestea:

- De ce vrei sa cumperi o autorulota?
- Cate persoane se vor bucura de calatoriile cu acest vehicul?
- Unde intentionezi sa calatoresti?
- Preferi o rulota pe care sa o tractezi sau o autorulota pe care sa o conduci?
- Ce dotari sunt necesare?
- Ce dotari ai vrea sa aiba?

Este foarte important sa diferentiezi lucrurile de care ai nevoie de cele pe care doar le doresti inainte de alegerea unei autorulote. In plus, unul dintre beneficiile la care vei avea acces este ca vei putea face modificari si adauga dotari si dupa achizitie, exact ca in cazul unui apartament.

Care este varianta potrivita pentru tine?

Inainte de a porni in cautarea modelului ideal, va trebui sa decizi ce tip de vehicul este potrivit (rulota sau autorulota) si daca o solutie noua ar fi de preferat in detrimentul uneia second hand.

Autorulotele pot fi conduse, in timp ce rulotele simple au nevoie de un vehicul care sa le poata tracta. In functie de confortul pe care il vrei atat pe parcursul deplasarii, cat si dupa ce ai oprit, poti alege una dintre aceste doua variante.

In cazul in care doresti sa tractezi rulota, ar putea fi necesar sa investesti si intr-un SUV sau o camioneta care sa poata tracta modelul ales. De retinut, insa, este faptul ca autovehiculul care tracteaza trebuie sa aiba o greutate mai mare decat rulota pe care o tracteaza, aceasta fiind o obligatie menita sa pastreze siguranta in deplasare.

Odata ce ai decis care este tipul de vehicul pe care doresti sa il achizitionezi si dimensiunea/dotarile pe care trebuie sa le aiba, a venit vremea sa “arunci un ochi” peste cateva oferte de pret! Astfel, cea mai buna recomandare este sa te informezi atat in legatura cu pretul unei autorulote noi, cat si in legatura cu preturile de pe piata de modele la mana a doua.

Vehicul nou sau second hand?

Atunci cand achizitionezi o autorulota noua, te vei bucura de un model care abia a coborat de pe linia de asamblare, motiv pentru care va oferi tehnologie de ultima generatie. Un alt detaliu este ca vei putea, in cele mai multe cazuri, personaliza vehiculul atat din perspectiva aspectului, cat si din punct de vedere al dotarilor. Bineinteles, pretul va fi destul de ridicat in comparatie cu un model second hand, insa vei beneficia, de asemenea, de garantia oferita de producator.

Spre deosebire de varianta noua, achizitionarea unei autorulote la mana a doua implica si o mica doza de risc, astfel incat nu vei cunoaste cu exactitate gradul de uzura a fiecarui element, angrenaj sau sistem.

Cu toate ca pretul poate fi mult mai avantajos decat in cazul unei autorulote noi, costurile eventualelor reparatii ar putea sa se adune in cazul in care nu verifici foarte bine vehiculul inainte de achizitie. In plus, nu vei beneficia de garantia de la producator sau de cele mai noi tehnologii din domeniu.

Vestea buna, insa, este ca poti intotdeauna sa imbunatatesti dotarile unui model second hand si sa personalizezi vehiculul astfel incat sa ti se potriveasca perfect.