Care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le indeplineasca mobilierul HoReCa?

BUCURESTI - 29 iulie 2019

Comunicat tip General in HoReCa

Termenul de horeca, stilizat de multe ori HoReCa, este un acronim, care vine de la "hoteluri, restaurante si cafenele". Aparuta prima oara in Franta, Benelux si Scandinavia, aceasta denumire s-a extins si in restul Europei, ba chiar si in Statele Unite ale Americii, devenind sinonima cu industria ospitalitatii. In mod logic, notiunea a prins contur si in Romania, unde tot mai multi proprietari de stabilimente si localuri au inceput sa o foloseasca. Prin urmare, era de asteptat ca marile magazine de mobila din tara noastra sa includa in oferta lor si o categorie numita " mobilier horeca ".

www.AlbertaCasa.ro

www.AlbertaCasa.ro

In acest articol, vom vedea care sunt principalele calitati pe care trebuie sa le indeplineasca un astfel de mobilier horeca. Aceste atribute, pe care le vom enumera in continuare, deriva oarecum din termenul de "ospitalitate", care este definita in DEX drept "primire buna, gazduire plina de atentie fata de oaspeti". Iata, in continuare, de ce trebuie sa tii cont inainte sa alegi mobilierul horeca pentru lobby-ul, restaurantul si barul hotelului tau, dar si pentru cafeneaua sau pub-ul pe care il conduci:

1. Sa fie atractiv din punct de vedere vizual.

In primul rand, avand in vedere ca mobilierul horeca va contribui din plin la crearea unei prime impresii, acesta trebuie sa fie atractiv din punct de vedere vizual. In momentul in care intra intr-un hotel sau intr-un restaurant, primul lucru pe care un turist sau un client il observa sunt mesele si scaunele. Acestea trebuie sa fie curate, colorate si combinate cu bun- gust.

2. Sa fie confortabil.

Dupa ce si-a ales locul, clientul se va aseza pe scaun, canapea sau fotoliu. In acel moment, el trebuie sa se simta la fel de confortabil ca acasa. Acest lucru va insemna ca va petrece mai mult timp in localul tau si va contribui din plin la profitul acestuia. Prin urmare, mobilierul horeca trebuie sa fie cat mai confortabil, din materiale fine, de calitate, care sa se muleze perfect pe forma corpului clientului si sa il sustina.

3. Sa fie impecabil intretinut.

Totodata, mobilierul horeca trebuie sa aiba intotdeauna un aspect ingrijit, de nou. Acest lucru le va dovedi clientilor grija angajatilor tai si le va da garantia ca la fel sta situatia si in bucatarie, dar si in camere, daca ne referim la un hotel. Nu cred ca trebuie sa iti mai amintim ca, in fiecare dimineata, inaintea orei deschiderii, scaunele, fotoliile, canapelele si mesele trebuie curatate, exclusiv cu substante potrivite pentru tipul respectiv de material, pentru a nu le deteriora.

4. Sa fie modern.

Nu in ultimul rand, mobilierul horeca trebuie sa fie modern, pentru ca acest lucru va fi sinonim, in mintea clientilor, cu noutatea si calitatea, fapt ce ii va face sa isi doreasca sa revina in localul tau cat mai curand. Daca iti doresti mobilier horeca de calitate, intra in sectiunea dedicata de pe AlbertaCasa, magazinul tau de mobila din lemn masiv si canapele extensibile de inalta calitate, si alege piesele care se potrivesc perfect afacerii tale.

Taguri: mobilier horeca