Ce trebuie sa stii despre dezinfectantii pentru maini atunci cand vrei sa te protejezi de virusuri?

BUCURESTI - 15 aprilie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Inca de la inceputul pandemiei de coronavirus, masurile de protejare a sanatatii asupra carora au cazut de acord toti specialistii au cuprins spalarea pe maini cu apa si sapun si folosirea unor dezinfectanti pentru maini si pentru suprafete care pot elimina virusul, scazand riscul de contaminare. De aceea, in randurile urmatoare vei gasi cateva detalii extrem de importante despre diversele tipuri de dezinfectanti pentru maini si folosirea acestora cu scopul de a te bucura de eficacitate maxima.

www.Dezinfectanti.ro

www.Dezinfectanti.ro

Pe langa purtarea mastii de protectie, una dintre cele mai importante masuri de siguranta este sa te speli pe maini cat mai des cu apa si sapun. Spalarea frecventa a mainilor reduce contaminarea cu toate tipurile de germeni sau substante chimice. Cu toate acestea, apa si sapunul nu sunt intotdeauna la indemana, mai ales in timpul calatoriilor sau pe parcursul diverselor activitati profesionale.

Astfel, marii producatori din domeniul sanitar pun la dispozitie o serie de dezinfectanti pentru maini care pot fi folositi in orice situatie. 

Cum alegi solutia de dezinfectare?
Dezinfectantii de acest tip pot fi foarte convenabili, insa trebuie sa stii ca nu toate produsele de dezinfectare comercializate in prezent te pot proteja si de coronavirus. In consecinta, trebuie sa te asiguri ca folosesti un produs cu concentratie de alcool de minimum 70% pentru a putea distruge virusurile si bacteriile de pe maini.

La inceputul pandemiei, metoda corecta si eficienta de spalare a mainilor cu apa si sapun a fost facuta publica prin intermediul afiselor, videoclipurilor si postarilor pe social media. Important este sa acoperi eficient intreaga suprafata de contact cu obiectele. Aceeasi metoda de frecare a palmelor si degetelor se aplica si in cazul aplicarii solutiilor de dezinfectare pentru maini.

Dezinfectantul inlocuieste spalatul pe maini?
Diversele tipuri de dezinfectanti pentru maini pe baza de alcool sunt concepute pentru situatiile in care nu ai acces imediat la apa si sapun. Apa si sapunul sunt mai eficiente in eliminarea unor anumite virusuri si bacterii, in special atunci cand palmele sunt murdare. Desi solutiile pe baza de alcool pot inactiva in mod eficient multe tipuri de microbi atunci cand sunt folosite corespunzator, multe persoane pur si simplu nu folosesc cantitatea suficienta de dezinfectant sau sterg solutia de pe maini inainte ca aceasta sa se usuce.

Eficacitatea dezinfectantilor in conditii speciale
In functie de natura activitatii pe care o desfasori, mainile tale pot avea murdarie, grasime sau praf. In aceste conditii, eficacitatea substantelor de dezinfectare scade. Tocmai de aceea, daca intreprinzi o activitate care iti poate murdari palmele, ideal ar fi sa te bazezi pe apa si sapun pentru a indeparta orice bacterie. In plus, trebuie sa stii ca solutiile de dezinfectare nu pot elimina chimicalele puternice, precum pesticidele sau metalele grele, de pe suprafata palmelor tale. Astfel, daca ai folosit astfel de substante, curata pielea cu apa si sapun.

Atunci cand folosesti un dezinfectant pentru maini, aplica produsul pe una dintre palme (citind pe eticheta cantitatea recomandata de producator) si freaca in intregime mainile (degetele, palmele, exteriorul mainii, incheieturile etc.) pana cand solutia de dezinfectare s-a evaporat.

Folosind aceasta modalitate de aplicare, substantele dezinfectante din componenta produsului vor avea o eficacitate deosebit de ridicata, acoperind toate suprafetele si avand ocazia de a elimina sau de a inactiva un numar mai mare de germeni. Daca vrei sa folosesti dezinfectanti pentru maini profesionali, intra pe dezinfectanti.ro si alege solutiile cu efect testat si dovedit in laboratoarele din tara si din strainatate!