Ce trebuie sa stii despre diferitele modele, inainte de achizitionarea unei biciclete?

BUCURESTI - 8 mai 2019

Comunicat tip General in Sport

Alegerea bicicletei perfecte poate fi o sarcina dificila. Fie ca ai nevoie de un mijloc de transport rapid si nepoluant pentru a ajunge la serviciu sau o modalitate de a te mentine in forma, cat timp explorezi zonele invecinate, exista o multitudine de modele de biciclete din care poti alege.

www.veloteca.ro

www.veloteca.ro

Asadar, daca te intrebi "ce fel de bicicleta sa imi cumpar", acest articol te va ajuta sa cantaresti optiunile si sa optezi pentru unul dintre multiplele modele de biciclete existente pe piata.

Pentru inceput, este important sa iti dai seama care este scopul achizitionarii unei biciclete, deoarece modelul potrivit va depinde foarte mult de acest lucru. Astfel, iti prezentam trei tipuri de biciclete, care se preteaza activitatilor specifice:

1. Biciclete de sosea - pentru cei indragostiti de viteza

Precum sugereaza si numele, aceste biciclete se preteaza traseelor pe asfalt, unde pot prinde o viteza remarcabila. Cadrele sunt din materiale usoare, iar rotile sunt subtiri, pentru atingerea vitezei maxime, cu un minim de efort.

Ghidonul este curbat, in forma de coarne de berbec, pentru o pozitie aerodinamica a ciclistului. Cu toate acestea, nu toate persoanele sunt obisnuite cu o astfel de postura. De asemenea, multe dintre modelele performante nu au spatiu dedicat pentru bagaje.

Avantaje: Rapide, eficiente si distractive

Dezavantaje: Nu sunt atat de confortabile pentru utilizatorii ocazionali. In plus, sunt foarte populare in lumea hotilor de biciclete.

2. Biciclete de munte - pentru terenuri accidentate

Construite sa faca fata celor mai neregulate carari ale naturii, bicicletele de munte sunt solide, cu roti groase, care dau un plus de aderenta.

De asemenea, au frane puternice (de regula pe disc), iar modelele performante se bucura de suspensii atat in fata cat si in spate, pentru un mai bun control pe suprafetele accidentate. Angrenajul este deosebit de variat, pentru a face fata pedalarii pe cele mai abrupte pante.

Cu toate acestea, rotile mari nu sunt atat de eficiente pentru atingerea vitezelor pe asfalt, iar suspensiile sau franele pe disc pot adauga cateva sute de grame in plus la greutatea bicicletei.

Avantaje: Puternice si versatile, frane de calitate, pozitie dreapta a ciclistului.

Dezavantaje: Pot fi greoaie si relativ incete pe asfalt.

3. Biciclete hibride - Recomandate biciclistilor ocazionali sau pentru drumul pana la serviciu

Fiind un mix intre biciclete de sosea, de oras si de munte, modelele hibride imbina pozitia confortabila a bicicletelor de munte cu un cadru mai usor si roti adaptate vitezei.

Sunt ideale daca doresti sa te deplasezi rapid, fara a trebui sa stai intr-o pozitie inconfortabila. Cu toate ca nu sunt la fel de aerodinamice, pozitia verticala a biciclistului ii permite sa vada mai departe in traficul urban, de multe ori supraaglomerat.

Astfel, daca doresti sa te deplasezi rapid, insa nu te impaci bine cu un ghidon in forma de berbec, aceasta este bicicleta ideala. De multe ori, aceste biciclete sunt echipate cu frane pe disc, care, desi sunt mai performante, in special in conditii de umezeala, adauga putin la greutatea bicicletei. Un alt avantaj este ca pot fi echipate cu bagaje si multe alte accesorii, precum coburi, ciclocomputere, lumini si multe altele.

Avantaje: Relativ rapide, versatile, ofera o pozitie relaxata biciclistului

Dezavantaje: Sunt mai greoaie decat cele de sosea, neatingand viteze atat de mari

Taguri: biciclete