Cladirea London din Sema Parc - imobil verde, certificat BREEAM Excellent

BUCURESTI - 26 mai 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Constructii, Imobiliare

Cladirea London este una dintre putinele cladiri de birouri noi care se vor livra in 2023. Aceasta face parte din noua faza de dezvoltare a proiectului Sema Parc, un proiect complex de regenerare urbana.

www.Esop.ro

www.Esop.ro

Proiectul Sema Parc

Acesta este cel mai mare proiect de regenerare urbana din Bucuresti, fiind un proiect imobiliar mixt care acopera toate facilitatile unei dezvoltari urbane actuale. In stadiul final de implementare, proiectul va ajunge la o suprafata construita totala de 964.800 mp, dintre care suprafata de birouri va fi de 526.800 mp, dispusi in trei tipuri de cladiri:

• City Buildings – cladiri de talie mare amplasate stradal de-a lungul raului Dambovita;
• Courtyard Buildings – dispus in compartimentari flexibile;
• Pavilion Buildings – constructii subsidiare independente cu administrare proprie si parcare subterana.

In afara cladirilor de birouri, complexul Sema Parc va cuprinde 93.500 mp suprafata de retail si va ajunge la 305.200 mp suprafata rezidentiala. 54% din totalul suprafetei construite este planificat cu cladiri destinate spatiilor de birouri de clasa A, iar la parter sunt prevazute zone complementare precum:

• spatii pentru intalniri informale;
• cafenea:
• banca;
• mici puncte de retail etc.

Amplasamentul este bine conectat atat la reteaua rutiera importanta, cat si la transportul public. Business Parcul se invecineaza la nord cu raul Dambovita, situandu-se in apropiere de Universitatea Politehnica, institutie ce se afla pozitionata in zona sudica.

Cladirea London din Sema Parc – una dintre cele 3 cladiri de birouri noi, ce se vor livra in anul 2023

Cladirea de birouri clasa A London face parte din proiectul cu functiuni mixte Sema Parc. Aceasta este situata in zona central – vestica a Bucurestiului si are o suprafata de 21.347 mp.

Cladirea London este o cladire de tip City Building si se numara printre cele 3 centre importante de afaceri ce se vor livra in 2023. Cladirea are spatii deschise pe fiecare etaj si beneficiaza de o folosire eficienta a suprafetei datorita ratei mici de spatii comune.

Suprafata este dispusa pe 14 etaje pentru birouri, parter comercial si doua niveluri subterane pentru parcare. Etajele ofera peste 1.600 mp, suprafata ce poate fi amenajata pentru sediul a una pana la patru companii.

Atat cladirea London, cat si Oslo au fost proiectate ca imobil verde. Acestea au fost certificate BREEAM Excellent, datorita urmatoarelor dotari:

• sistem integrat BMS;
• consum de energie redus prin folosirea iluminatului standard cu senzori si LED;
• consum HVAC redus, datorita folosirii unui schimbator de caldura rotativ pentru aer curat;
• 17 prize pentru incarcarea masinilor electrice, montate in parcarea comuna a cladirilor London, Oslo etc.

Procesul de certificare a fost coordonat de BuildGreen, lider al pietei de consultanta in domeniul design-ului, dezvoltarii si certificarii sustenabile din Europa Centrala si de Est.

”In dezvoltarea tuturor proiectelor noastre acordam o importanta deosebita conceptului si arhitecturii, dar si nivelului de eficienta si de sustenabilitate pe termen lung. Procesul de certificare BREEAM pentru cladirile London si Oslo s-a desfasurat concomitent cu cele de proiectare si executie. Calificativul ”Excellent” pe care l-am obtinut reflecta foarte bine responsabilitatea pe care ne-am asumat-o atat fata de viitorii beneficiari, dar mai ales fata de comunitatea locala, pentru ca revitalizam si redam orasului o zona extinsa, complet innoita”, a anuntat Dan Vilau, Project Manager River Development (dezvoltatorul proiectului Sema Parc).

Muta-ti sediul firmei in cladirea London si ofera angajatilor tai un mediu de lucru confortabil, pentru performante maxime. Agentii imobiliari din cadrul agentiei ESOP iti vor oferi consultanta pentru alegerea spatiilor optime de care ai nevoie, in functie de tipul business-ului tau.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/cladirea-london-din-sema-parc-imobil-verde-certificat-breeam-excellent