Comertul cu bauturi alcoolice, un business pentru connaisseuri si nu numai!

BUCURESTI - 15 aprilie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, HoReCa

Inainte de a oferi mai multe informatii despre comertul cu alcool, trebuie precizat ca acest tip de bautura a fost intotdeauna prezent si consumat de catre oameni.

www.Beicevrei.ro

www.Beicevrei.ro

Dovada acestui fapt se afla intr-un studiu publicat in PNAS, care demonstreaza ca functia de metabolizare a alcoolului era prezenta in primate chiar de dinaintea dezvoltarii speciei umane in forma actuala.

Astfel, pe linie evolutiva, materialul nostru genetic a fost programat sa proceseze bauturi alcoolice chiar inainte de formarea corpului uman, cum este cunoscut in ziua de astazi. Fara a intra in detalii, trebuie amintit ca metabolizarea alcoolului presupune actiunea mai multor enzime care s-au format in urma cu milioane de ani. Dintre acestea, una dintre cele cunoscute poarta denumirea de ADH4.

Drept urmare, comertul cu alcool nu este doar afacere deosebit de profitabila, ci reprezinta un obicei stravechi, pentru care specia umana a fost pregatita atat din punct de vedere socio-cultural, cat si fizic! Totusi, au fost necesare anumite implementari de ordin legal care sa reglementeze un astfel de schimb, despre care vei afla mai multe in continuare!

Ce presupune comertul cu bauturi alcoolice?

Comertul cu alcool are o istorie pe cat de interesanta, pe atat de diversificata! Cel mai usor exemplu este cel al ginului, bautura din ienupar. Dupa ce a fost inventata in Olanda, aceasta bautura a devenit extrem de populara in Anglia, in momentul in care guvernul a aprobat productia de gin fara autorizatie. Decizia s-a dovedit nefasta, aceasta fiind consumata de catre populatia saraca si blamata pentru problemele de ordin medical si social.

In acest context, s-a impus primul Act al ginului, conform caruia producerea acestei bauturi era insotita de taxe extrem de ridicate, motiv pentru care s-au iscat revolte si proteste in randul populatiei. Actul a fost reluat 6 ani mai tarziu, iar prevederile sale erau mult mai realiste. In momentul de fata, ginul este unul dintre cele mai cautate si iubite produse, insa istoria sa tumultoasa sta marturie pentru cat de complicat poate fi comertul cu bauturi alcoolice.

In cazul in care te interesaza cum trateaza statul roman acest subiect, trebuie amintit faptul ca exista o serie de prevederi legale de care trebui sa tii cont. Spre exemplu, din perspectiva fiscala, produsele din aceasta categorie sunt supuse accizelor armonizate, despre care poti afla mai multe consultand titlul VIII din Codul fiscal (Legea 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare), precum si Normele metodologice de aprobare a Codului fiscal, consemnate prin HG 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, este necesara realizarea unei descrieri a bauturii care sa cuprinda codul NC, modul de prezentare, concentratia alcoolica si natura alcoolica. La fel de relevanta este si originea bauturilor, care pot sa provina din UE, intern sau din import (tara terta). Nu in ultimul rand, trebuie precizat ce tip de comert cu bauturi alcoolice va fi realizat: angro, en-detail sau alimentatie publica.

Desi lucrurile nu sunt atat de complicate cum ar putea parea la prima vedere, este important sa acorzi atentie aspectelor de ordin legal, precum si micilor detalii care, dupa cum se stie, fac diferenta! Un exemplu de companie care exceleaza la comertul cu bauturi alcoolice in spatiul romanesc este BeiCeVrei. Printre altele, aceast magazin online este importatorul oficial in Romania al unor branduri faimoase, precum Jack Daniel's, Laurent Perrier si multe altele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/comertul-cu-bauturi-alcoolice-un-business-pentru-connaisseuri-si-nu-numai