Cum difera intre ele tipurile de implant dentar?

BUCURESTI - 1 martie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Decizia de a apela la un tratament cu implant dentar este deseori dificila, avand in vedere varietatea de materiale si tehnicile de inserare. Inlocuirea dintilor lipsa si restaurarea danturii, cu succes, depind in mare masura de metoda aleasa. De la implanturile clasice la cele Fast and Fixed si cele zigomatice, utilizate in cazurile foarte grave, acest domeniu este in continua dezvoltare.

www.Dentalexcellence.ro

www.Dentalexcellence.ro

Implanturile se diferentiaza in functie de forma, dimensiunea, suprafata de contact cu osul, atasarea si momentul atasarii coroanelor dentare. Aceasta varietate ajuta medicul implantolog sa aleaga cea mai potrivita solutie pentru situatia pacientului. Asadar, daca te consideri un caz dificil, cu slabe sanse de a mai putea avea dantura restaurata complet, nu te grabi cu astfel de aprecieri. Cu siguranta exista o rezolvare si pentru reabilitarea danturii tale.

• Tipuri de implant dentar dupa forma

Pana in prezent, s-au incercat diverse forme si dimensiuni ale acestora. Dintre formele propuse, conica, cilindrica, trapezoidala sau lamelara, implanturile cu forma conica s-au dovedit a avea cele mai bune rezultate. Astfel, majoritatea producatorilor folosesc aceasta forma, cu rezultate exceptionale.

• Implanturi diferentiate dupa dimensiune

Lungimea si diametrul unui implant dentar trebuie sa se potriveasca perfect cu inaltimea si diametrul osului in care urmeaza sa fie inserat. Orice nepotrivire va favoriza infiltrarea bacteriilor si inflamarea zonei de contact intre implant si os sau riscul de resorbtie a osului si dezgolire a implantului. In functie de dimensiune, exista mini-implanturi dentare, implanturi clasice, sisteme de tip Fast and Fixed si implanturi zigomatice.

Cu o grosime intre 1.8 si 3 mm, mini-implanturile se utilizeaza in spatii inguste sau ca implanturi provizorii. Cele clasice au dimensiuni mai mari, in jur de 3-5 mm grosime si 15 mm inaltime si sunt cele mai utilizate implanturi dentare. Acestea inlocuiesc cu succes unul sau mai multi dinti lipsa sau chiar intreaga dantura. Sunt recomandate si pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe, obtinandu-se rezultatele dorite.

Implanturile Fast and Fixed se insereaza in zone anatomice cu os dur si in pozitii care pot sustine o lucrare fixa cu ajutorul unui numar mai mic de implanturi, putandu-se atasa imediat o lucrare fixa provizorie.

Implanturile zigomatice au cele mai mari dimensiuni, acestea fiind folosite doar in cazurile speciale in care cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru sustinerea unei lucrari fixe, inserarea facandu-se in oasele zigomatice.

• Implanturile in functie de atasarea coroanelor dentare

Un implant dentar poate permite atasarea coroanei prin cimentare sau insurubare. In cazul cimentarii, lucrarea protetica este cimentata pe bontul protetic, care apoi este insurubat in implant. La atasarea coroanei prin insurubare, aceasta se insurubeaza in bont care, la randul lui, este insurubat in implant. Avantajul lucrarilor insurubate este ca pot fi indepartate daca se intampla ceva cu unul sau mai multe dintre implanturile dentare care le sustin.

• Implanturile in functie de momentul atasarii coroanei dentare

Coroana dentara poate fi atasata la implant dupa o perioada de 3-4 luni sau imediat. S-a constatat ca metoda in care atasarea se face dupa perioada de osteointegrare are cea mai mare rata de succes, deoarece asupra implantului nu se exercita fortele masticatorii, care pot produce micromiscari afectand integrarea si stabilitatea in timp a acestuia.

Metoda incarcarii imediate se foloseste in situatia in care dintii inlocuiti sunt frontali, fiind necesara atasarea unei coroane provizorii sau in situatia lucrarilor de tip Fast and Fixed, cand intregul sistem este gandit pentru incarcarea imediata.

Programeaza o consultatie cu medicul implantolog si apeleaza la tratamentul cu implant dentar potrivit nevoilor tale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/cum-difera-intre-ele-tipurile-de-implant-dentar