De ce este important sa ne obisnuim sa folosim dezinfectanti pentru maini?

BUCURESTI - 15 decembrie 2020

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Intrarea in sezonul rece a atras numeroase consecinte la nivel global. Numarul celor afectati de COVID-19 a crescut la o rata alarmanta, fapt care a influentat multe tari sa-si inchida portile si sa favorizeze lucratul de acasa. Cu toate acestea, exista inca medii de activitate care produc sau ofera bunuri si servicii esentiale, in care prezenta concomitenta a mai multor angajati este obligatorie.

.

.

Astfel, este important sa asiguram acestor medii de activitate cele mai bune conditii de desfasurare a practicilor zilnice, prin reducerea drastica a oricarui risc de contagiune cu virusuri, dar si cu alte microorganisme. In acest sens, se recomanda prezenta unei statii cu dezinfectanti pentru maini, precum si igienizarea si dezinfectarea regulata a suprafetelor comune.

Prin urmare, iti prezentam cateva avantaje care sa te convinga sa incluzi si astfel de produse profesionale pe lista arsenalului de lupta contra riscului de contaminare biologica.

De ce beneficii te vei bucura?

Acesti dezinfectanti pentru maini sunt destinati mediilor cu trafic ridicat, precum spitale, scoli sau cladiri de birouri. Scopul lor este de a limita transmiterea si raspandirea de microorganisme la nivelul tegumentelor.

Chiar si in plina pandemie, exista studii care demonstreaza ca una din cinci persoane nu se spala pe maini in mod regulat. Dintre cei care o fac, totusi, peste 70% practica incorect aceasta sarcina sau nu folosesc deloc sapunul. Din aceste motive, este recomandata prezenta unei statii care contine dezinfectanti pentru maini in zonele circulate, precum bucatarii, bai, holuri sau la intrarea in spatiile comune mari.

Acest lucru nu doar previne trasmiterea de microorganisme de la o persoana la alta, ci reduce drastic si numarul de angajati sau elevi care absenteaza pe motivul unei boli.

Cum functioneaza?

Produsele de dezinfectare au fost dezvoltate cu scopul de a oferi cea mai buna alternativa celor care au nevoie sa se protejeze, insa nu au acces la o toaleta cu apa si sapun. De regula, acestea contin alcool, care actioneaza rapid in eliminarea bacteriilor, virusurilor si fungilor de la nivelul tegumentelor.

Cu toate acestea, alcoolul poate avea un efect de deteriorare a epiteliilor, motiv pentru care multe companii producatoare de dezinfectanti pentru maini, precum Dezinfectanti.ro, adauga pe lista de ingrediente si substante emoliente, cu rol de protectie impotriva deshidratarii.

Rolul dezinfectantilor nu este de a inlocui apa si sapunul, ci de a le complementa. Astfel, nivelul de protectie este mult mai ridicat atunci cand ambele metode sunt puse in practica.

Nu in ultimul rand, formarea unui obicei de igienizare si protectie este absolut crucial pentru generatiile viitoare, motiv pentru care trebuie sa ii incurajam pe cei mici sa foloseasca dezinfectanti profesionali ori de cate ori este nevoie. Doar asa vom putea combate raspandirea bolilor cu transmitere directa si indirecta si diminuarea efectelor drastice ale acestora.

In cazul in care doresti mai multe detalii, sau vrei sa afli mai multe despre gama de dezinfectanti pentru maini 5K, produsi si comercializati de catre Dezinfectanti.ro, te invitam pe site! Poti comanda online atat dezinfectanti de inalta calitate, cat si produse de curatenie, ideale pentru mediile casnice si de lucru!