De la ingrijorare la actiune! Descopera cum sa ghidezi adolescentii in siguranta, la cursuri de parenting

BUCURESTI - 12 iunie 2024

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Social, Cursuri

Astazi, mai mult ca oricand, parintii se confrunta cu o serie de provocari semnificative cand vine vorba de cresterea copiilor. Ingrijorarile legate de consumul de droguri, abandonul scolar, accidentele rutiere si bullying-ul sunt doar cateva dintre temerile care le dau fiori reci pe sira spinarii parintilor. Aceste preocupari sunt justificate, avand in vedere statisticile alarmante, dar trebuie sa stii ca poti transforma aceste ingrijorari in actiuni concrete si eficiente. Cum? Cu ajutorul unor cursuri de parenting.

www.Successacademy.ro

www.Successacademy.ro

Participarea la cursuri de parenting https://successacademy.ro/cursuri-de-parenting-scoala-parinti/ este solutia care te va ajuta sa navighezi cu succes prin aceasta perioada plina de provocari din viata copilului tau. Cursurile sunt concepute pentru a raspunde direct acestor preocupari. Ele nu sunt doar simple sesiuni de informare, ci adevarate masterclass-uri care imbina teoria cu practica, prin abordarea directa a diverselor probleme specifice adolescentilor. Astfel, vei avea ocazia de a invata cum sa comunici eficient, sa gestionezi conflictele si sa intelegi emotiile copiilor tai.

Unul dintre beneficiile majore ale acestor cursuri de parenting este faptul ca ofera strategii validate chiar de adolescenti. Astfel, parintii nu doar ca isi imbunatatesc abilitatile de comunicare, dar invata si tehnici practice de a transforma rezistenta adolescentului in conformare si cooperare.

Programul destinat parintilor pune un accent deosebit pe metodele de lucru colaborative. Acestea se bazeaza pe trei reguli fundamentale:

• stabilirea obiectivelor - fiecare parinte isi stabileste un obiectiv personal pe care il urmareste pe parcursul celor 3, 6 sau 12 luni de desfasurare a acestor cursuri de parenting. Acest obiectiv este evaluat periodic, discutandu-se ce a functionat si ce nu;
• rezolvarea provocarilor - la fiecare sesiune, parintii isi prezinta provocarile curente, beneficiind de input-ul si sfaturile celorlalti participanti;
• planificarea actiunilor - fiecare sesiune se incheie cu o planificare clara a actiunilor pe care parintii le vor implementa pentru a-si atinge obiectivele stabilite.

Beneficiile neconventionale ale programului de parenting:

Un aspect inovator al programului dedicat parintilor este abordarea holistica si neconventionala a problemelor intampinate de parinti. Printre beneficiile cheie se numara:

• judo psihologic - arta subtila de a transforma rezistenta in conformare;
• busola digitala - ghidarea adolescentului prin lumea digitala in siguranta;
• fluenta emotionala - citirea si raspunsul adecvat la emotiile adolescentului;
• dezamorsarea conflictelor - transformarea discutiilor aprinse in conversatii constructive;
• pregatirea pentru viitor - insuflarea unei viziuni de succes si fericire pe termen lung.

Echipa de traineri este formata din profesionisti cu experienta vasta in domenii diverse precum:

• management;
• vanzari;
• storytelling;
• coaching cognitiv comportamental.

Trainerii sunt orientati catre dezvoltare si urmaresc sa ofere parintilor instrumentele si cunostintele necesare pentru a-si ghida adolescentii in mod eficient si empatic.

Transformarea ingrijorarilor in actiuni concrete este esentiala pentru a asigura o crestere sanatoasa si sigura a adolescentilor. Programul de parenting ofera parintilor nu doar informatii, ci si strategii practice si suport continuu pentru a face fata provocarilor zilnice cu care sunt nevoiti sa se confrunte in educarea adolescentilor lor. Intr-o lume tot mai complexa, aceste cursuri de parenting reprezinta un pilon de sprijin vital pentru orice parinte preocupat de bunastarea copilului sau.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/de-la-ingrijorare-la-actiune-descopera-cum-sa-ghidezi-adolescentii-in-siguranta-la-cursuri-de-parenting